5. prosince 2019 • 10:34

Nešťastník Simon. Pálil šance a slavil gól, který nedal. NHL se baví

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pittsburgh doma válí, v nočním utkání skalpoval úřadující šampiony Stanley Cupu ze St. Louis, kterým nedovolil ani jednu gólovou radost (3:0). V PPG Paints Areně bodoval v devátém duelu v řadě. Mírně rozladěný mohl být po utkání jediný "tučňák", Dominik Simon nedokázal žádnou z exkluzivních přihrávek Jevgenije Malkina před odkrytou klec přetavit v gól. Jednou už dokonce zvedal ruce do vítězného gesta, aby o vteřinku později zjistil, že kotouč za brankovou čáru nedostal.



Simon (2+11 za 28 utkání letošní sezony) odbruslil v první formaci Penguins po boku Malkina a Jakea Guentzela 18 minut a 21 vteřin. Elitní útok měl tlak, generoval šance, rodák z Prahy sám zapsal čtyři střelecké pokusy. Ale zakončení? Velká bída, čistá nula.

Domést puk do branky hájené Jordanem Binningtonem třikrát připadlo na Simona, 25letý český útočník ale třikrát selhal. Ve druhé třetině střílel z mezikruží a jeho ruce už radostně letěly ke stropu. Předčasně, do střely obětavě padl dvoumetrový zadák Blues Colton Parayko a svým pozadím dokázal kotouč zblokovat.

Ve 48. minutě už zvedalo ruce nad hlavu i 18 411 fanoušků v hale. Simon ale z dorážky příliš podebral puk a přestřelil úplně prázdnou branku. Situaci ještě předcházel vynikající zákrok Binningtona, který smolaři utkání senzačně vykopl betonem střelu mířící do odkryté klece.

VIDEO: Podívejte se obří šanci Simona, kterou ale nevyužil

V té době už ale domácí vedli 3:0, stejným výsledkem i utkání skončilo. Brankář Pittsburghu Tristan Jarry na první čisté konto v sezoně potřeboval 28 zákroků. „Děkuju chlapcům, bez nich bych to nezvládl,“ pochválil obranný val Jarry, který letos výrazně přechytává hvězdného Matta Murrayho a v procentuální úspěšnosti zákroků (93.6%) i průměru gólů na zápas (2.02) vládne celé NHL.

O góly se postarali Teddy Blueger, Stefan Noesen a Alex Galchenyuk. Penguins z posledních devíti domácích střetnutí sedmkrát zvítězili a dvakrát brali alespoň bod za prohru v prodloužení. Zatím posledním týmem, který dokázal v PPG Paints Areně zvítězit, byli 19. října Vegas Golden Knights (3:0). Pro Pittsburgh jde o nejdelší sérii domácích utkání s bodem od února 2018, tehdy Penguins dokázali vyhrát jedenáct utkání v řadě.

„Hrajeme tvrdě, naše soupeře každé střídání nesmírně bolí. A zlepšujeme se zápas od zápasu, obrana je klíčem k vítězství,“ řídí se známou pravdou kouč Pens Mike Sullivan.

Nesnáším porážky, řekl Binnington

Stejní soupeři se potkali už v sobotu, tehdy ale Blues doma vyhráli jasně 5:2. "Jednoduše jsme nebyli dost dobří, víme to. Není to dobrý pocit, je to frustrující, já osobně vyloženě nesnáším porážky. Musíme se vrátit k tvrdé práci a vyhrát příští utkání," vytyčil aktuální cíle obhájců Stanley Cupu Binnington.

Ráz duelu určila už první minuta, vůbec první střela na jeho branku skončila v síti, když puk nastřelený Marcusem Pettersonem po 39 vteřinách šikovně tečoval Blueger. 40 vteřin před prvním klaksonem se dorážkou prosadil Noesen, který v pondělí podepsal s Pittsburghem smlouvu na jeden rok po přesunu z New Jersey.

"Nový tým, nová výzva. Jsme na ledě na úplně jiné věci, než je střílení gólů, ale branka mě samozřejmě potěšila. Vloni jsem dal jen tři branky, teď má našlápnuto lépe," těšilo 26letého Američana.

St. Louis po třetině základní části vede Západní konferenci, Pittsburgh je na Východě pátý se ztrátou třinácti bodů na první Washington. "Chtěli vyhrát víc než my. Nepodali jsme nejlepší výkon, nebyli jsme dost hladoví," zlobil se Brayden Schenn, jehož gól z 55. minuty neplatil kvůli předchozímu faulu na brankáře. "Přebruslili nás, hráli lépe," doplnil trenér St. Louis Craig Berube.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Pittsburghu se St. Louis

Stefan Noesen po svém přesunu z New Jersey vstřelil gól hned ve svém prvním duelu na nové adrese.
Stefan Noesen po svém přesunu z New Jersey vstřelil gól hned ve svém prvním duelu na nové adrese.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud