Jan Denemark
16. dubna 2020 • 18:20

Pozitivum New Jersey i „John Norris“ Trophy. NEJ hráči Metropolitní divize

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
  • Kteří hráči patří mezi nejlepší hokejisty Metropolitní divize NHL?Kteří hráči patří mezi nejlepší hokejisty Metropolitní divize NHL?FOTO: koláž iSport.cz

    Každý z týmů na někom stojí. Ať už to je výtečný gólman, zadák hrající v utkání přes dvacet minut, nebo kanonýr, který v klíčové chvíli rozsvítí červené světlo. Protože je sezona v NHL přerušená a její dohrání zatím zůstává v nedohlednu, je čas se podívat, na koho spoléhá každý z týmů. Vybrali jsme nejlepšího hráče z každé organizace na základě výkonů z tohoto ročníku. Tentokrát se podíváme do Metropolitní divize!

  • Washington - John Carlson

    obránce
    75 bodů (15+60)

    Třináctý nejproduktivnější hráč ligy a jasně nejproduktivnější obránce. Styl, jakým Carlson lize dominoval v prvních třech měsících, tu opravdu dlouho nebyl. V říjnu si jako čtvrtý obránce v historii připsal alespoň dvacet bodů a už tehdy kapitán Capitals Alex Ovečkin překřtil trofej pro nejlepšího obránce na „John Norris Trophy.“ Velkolepý ročník.

    John Carlson patří ke klíčovým hráčům WashingtonuFoto Profimedia.cz

  • Philadelphia - Sean Couturier

    útočník
    59 bodů (22+37)

    Flyers rozložili bodovou produkci mezi více hráčů a týmovým výsledkům to jen prospělo. Couturier v tomto ročníku potvrdil, že roste v jednoho z nejlepších bránících forvardů. Komplexnost jeho pobytu na ledě je úchvatná. Trochu vývojem připomíná Patrice Bergerona z Bostonu. Už to není jen ofenzivně laděný centr, ale opravdu hráč, kterého dáte na led v jakékoliv situaci.

    Útočník Philadelphie Sean CouturierFoto Profimedia.cz

  • Pittsburgh - Jevgenij Malkin

    útočník
    74 bodů (25+49)

    Nepatří do starého železa, ani náhodou. Crosby promarodil 28 duelů, a tak zodpovědnost spadla na Malkina. Dvojku draftu z roku 2004 nezklamala, naopak. „Geno“ táhl Pittsburgh a ve spolupráci s Bryanem Rustem dokázal udržet celek na horních příčkách tabulky. I Rusova bodová produkce byla tam, kde jsme ji v posledních sezonách vždy mohli očekávat.

    Jevgenij Malkin (vlevo) v dresu PittsburghuFoto Profimedia

  • Carolina - Sebastian Aho

    útočník
    66 bodů (38+28)

    Pokud tenhle ofenzivní trojzubec vydrží pospolu, dokáže velké věci. Aho v lajně s Teuvo Teravainenem a Andrejem Svečnikovem předvádí hokejovou parádu. Na ty tři je spoleh, a navíc si vedle sebe náramně notují. Aho podruhé za sebou překonal hranici třiceti zářezů a potvrzuje, že do ofenzivy nebude mít Carolina do příštích let problém.

    Sebastian Aho v CaroliněFoto Profimedia.cz

  • Columbus - Zach Werenski

    obránce
    41 bodů (20+21)

    Druhý obránce v našem výčtu. Po odchodu Panarina a Duchenea citelně utrpěla útočná složka týmu. Ta defenzivní však zůstala na stejně vysoké úrovni. Velkou zásluhu na tom má právě Werenski. Mladý bek si od ligového vstupu v roce 2016 vždy připsal alespoň třicet bodů a právem má v Columbusu společně se Sethem Jonesem naprosto klíčovou roli.

    Zach Werenski má v Columbusu stěžejní roliFoto Profimedia.cz

  • New York Islanders - Mathew Barzal

    útočník
    60 bodů (19+41)

    Trenér Islanders Barry Trotz rád zdůrazňuje, že netrénuje výčet hvězd, ale jeden soudržný celek. Z pohledu na soupisku to lze potvrdit. Nikdo vyloženě nevyčnívá, přesto je pravděpodobně Barzal hráčem, ke kterému se v klíčových chvílích spoluhráči upínají, že něco vymyslí. A právem, jeho hra je elektrizující, když do toho kopne, tak má schopnosti obránce zesměšnit. Tahle sezona nebyla výjimkou.

    Mathew Barzal byl v nájezdech proti Jamesi Reimerovi z Caroliny úspěšnýFoto Reuters / James Guillory-USA TODAY Sports

  • New York Rangers - Artěmij Panarin

    útočník
    95 bodů (32+63)

    Jeden z aspirantů na Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče celé soutěže. Už jen tahle věta dovede napovědět, že Panarinova sezona byla excelentní. Dokázal, že každý cent, který do něj Rangers v létě investovali, se vrchovatě vyplatil. Jen edmontonští fantomové Draisaitl a McDavid byli v době přerušení produktivnější. Bravo Artěmiji!

    Artěmij Panarin v létě přestoupil do New Yorku Rangers. A novému klubu se vyplatilFoto Twitter

  • New Jersey - Mackenzie Blackwood

    gólman
    22 vítězství
    2,77 branek na zápas
    91,5% úspěšnost zásahů

    Bez přehánění jediná pozitivní věc z celé sezony Devils. Nováček Blackwood zvládl premiérový ročník nad očekávání. Často to byl on, kdo držel v zápasech alespoň nějakou naději na zisk svou bodů. Tým mu však nepomohl. Mladý gólman má však všechno před sebou. „Má to v sobě a navíc má skvělý přístup k tréninku,“ okomentoval počínání své jedničky nový trenér Devils Alain Nasreddine.

    Mackenzie Blackwood - jediné pozitivum na sezoně New JerseyFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud