20. června 2020 • 11:43

COVID drtivě dopadl na NHL. Hvězda pozitivní, brankář unikl. Co na to šéf?

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gary Bettman prožil mizerný start do víkendu. Dvě pípnutí mobilu komisionáře NHL značily dva velké průšvihy. COVID-19 na nejlepší hokejovou soutěž světa dopadl během páteční noci po týdnech relativního klidu nečekanou silou. Ušetřena nebyla ani superstar Toronta Auston Matthews. Před opětovným startem NHL, kterou direktoriát plánuje, špatná zpráva.



Matthews by pozitivně testován! Šok, který samotný hráč i vedení Maple Leafs ještě podpořilo komunikačním embargem. Informaci s odvoláním na ligový zdroj přinesl Steve Simmons z deníku Toronto Sun.

„Zdravotní stav hráče je dle regulí NHL soukromá záležitost, proto se k tomu nebudeme více vyjadřovat,“ lakonicky odmítli spekulace zástupci Toronta,  

Dvaadvacetiletý Matthews, se 47 góly třetí nejlepší kanonýr pokráceného ročníku za Ovečkinem a Pastrňákem, je podle deníku v karanténě ve svém domě v Arizoně a věří, že se stihne včas uzdravit, aby mohl odjet do Toronta na začátek kempu.

Deprese, nebo jen krátká lapálie? Jednička draftu 2016 každopádně předváděla v prvním roce lukrativního pětiletého kontraktu na celkem 58,17 milionu dolarů výborné výkony, dvaadvacetiletý centr udělal za 70 zápasů 80 bodů, což je jeho nové kariérní maximum. Fanoušci si bez něj hru svých miláčků nedokážou představit.

„Bez Austona se můžeme přidat k Detroitu, Ottawě a dalším organizacím, co už jsou na dovolené,“ lamentoval na Twitteru jeden ze skalních příznivců.

Pro Maple Leafs, které v rámci play off 24 organizací čeká předkolo proti Columbusu, mohlo být ještě hůř. Hodně času s Matthewsem měl ve Scottsdale strávit i první brankář týmu Frederik Andersen. Ten však pozitivně testován nebyl. Tréninků se ale účastnilo i několik borců z Arizony.

Zprávy o Matthewsově onemocnění následovaly jen pár hodin poté, co nákazu v týmu potvrdil jiný klub, jehož se má týkat dohrání ročníku. List Tampa Bay Times v pátek přispěchal s titulkem COVID-19 1, Lightning 0. Hned tři hráči po základní části čtvrtého nejlepšího klubu v soutěži totiž také neprošli testováním a nemoc se objevila i u dalších členů organizace. Podle klubového prohlášení nikdo nevykazuje vážné příznaky, tedy až na několik případů mírně zvýšené horečky.

„Hráči byli izolováni podle protokolu, informováni byli všichni, s kým přišli do styku. Tréninková sportoviště budou uzavřena do doby, než se nám podaří zajistit bezpečné prostředí," uvedl generální manažer Lightning Julien BriseBois.

Vedení NHL v pátek oznámilo, že během druhé vlny testování bylo mezi zhruba dvěma stovkami hráčů zjištěno jedenáct pozitivních případů. Jejich totožnost klub ani liga nezveřejňuje. Už dřív se nákaza objevila rovněž v Coloradu, Ottawě, Pittsburghu či v Bostonu.

Tréninkové kempy pro 24 týmů, které budou dohrávat sezonu, se mají otevřít 10. července. Jak dlouhá bude příprava a kdy NHL znovu začne, zatím není jasné. Hrát by se mělo ve dvou hostitelských městech, která ještě nejsou určena.

„Je zřejmé, že pro jakýkoli sport, ve kterém se objeví závažné ohnisko koronaviru, se všechno změní," řekl v pátek v rozhovoru po Sportsnet Bettman. „Ale bylo nám řečeno, že ojedinělý případ nebo několik ojedinělých případů by nemělo zasahovat do plánů a měli bychom být schopni postoupit vpřed a ligu dohrát."

Kapitán Toronta John Taveres si může oddychnout, brankářská jednička Frederik Andersen měl test na COVID-19 negativní.
Kapitán Toronta John Taveres si může oddychnout, brankářská jednička Frederik Andersen měl test na COVID-19 negativní.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud