29. července 2020 • 08:48

NHL je zpět! V přípravě před play off pobavil Pittsburgh, Oilers dojali

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po 139 dnech ožil hokej v NHL. Poprvé od 12. března v zámoří proti sobě nastoupily týmy nejprestižnější soutěže světa, zatím v rámci přípravy na rozšířené play off. Duely si však po tak dlouhé době si fanoušci (bohužel jen u televize) a jistě i hráči užívali podobně jako finále Stanley Cupu. V prvních třech utkáních hraných bez diváků v Torontu a Edmontonu, ve kterých se představil útočník Jakub Voráček a brankář David Rittich, došlo i na několik emotivních a vtipných momentů.



Hned první okamžik nastal před prvním přípravným zápasem mezi Philadelphií a Pittsburghem, který Flyers vyhráli 3:2 v prodloužení. Během tradičního zaznění kanadské a americké hymny se hráči dvou velkých rivalů místo stání proti sobě na modrých čarách postavili vedle sebe. Spojili se tak proti sociální nespravedlnosti, rasismu a nepokojům, které USA v současnosti silně trápí.

V následném utkání, kdy si borci z NHL poprvé od poloviny března vyzkoušeli herní vytížení, pobavili Penguins média a fanoušky. V 30. minutě hry dostali trest za příliš mnoho hráčů na ledě. V tu chvíli bylo totiž na hřišti až deset hráčů Pittsburghu! Prakticky okamžitě začali na twitteru dostávat sodu za to, že po dlouhé době bez hokeje zapomněli pravidla.

Philadelphie sice přesilové hry nevyužila, ale nakonec se radovala z vítězství v prodloužení. Český forvard Jakub Voráček nastoupil v prvním útoku, bodově se však neprosadil.

O velice dojemný začátek duelu se postarali v Edmontonu, kde se střetli tamní Oilers s nesmiřitelným rivalem z Calgary. Na kostce nad ledem shlédli hráči video věnované zesnulému útočníkovi Colbymu Caveovi, který zemřel v dubnu během přerušení sezony. Parta okolo kapitána Connora McDavida se tak až nyní mohla společně rozloučit s bývalým parťákem, jehož smrt zasáhla celou NHL. Někteří hráči se neubránili slzám.   

Exhibiční bitvu o Albertu věnovali Oilers právě Caveovi. Flames porazili rozdílem 4:1 a začali se tak správně nalaďovat na první kolo rozšířeného play off proti Chicagu. Dvěma góly se na výhře podílel McDavid. V polovině hry do utkání nastoupil český gólman David Rittich. Calgary držel ve hře až do 56. minuty, kdy inkasoval dva slepené góly.

Přípravu v domácím chrámu zahájilo také Toronto. V sestavě Maple Leafs proti Montrealu nechyběl ani útočník Auston Matthews, který byl během přestávky NHL pozitivně testovaný na COVID-19. Proti Canadiens sice nebodoval, jeho tým ale zvítězil 4:2. Hlavní podíl na výhře měl obránce Morgan Rielly, jenž si připsal gól a dvě asistence.

Každý z 24 týmů před restartem sezony sehraje jeden přípravný zápas. Soutěžní duely jsou na programu opět od soboty, kdy se NHL vrátí poprvé od 11. března. Pak byla soutěž přerušena a 27. května byl zrušen zbytek základní části.

Přípravné zápasy před kvalifikací a play off NHL

Toronto

Philadelphia - Pittsburgh 3:2 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 12. Couturier, 20. K. Hayes, 63. Laughton - 6. Sheary, 57. Zucker.
Český útočník Jakub Voráček (Philadelphia) v zápase nebodoval. 

Montreal - Toronto 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky: 37. Tatar, 49. Byron - 27. a 40. Kerfoot, 1. I. Michejev, 50. Rielly.

Edmonton

Calgary - Edmonton 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky: 40. E. Lindholm - 8. a 56. McDavid, 2. Yamamoto, 56. P. Russell. Brankář David Rittich (Calgary) odchytal 30:06 minuty, inkasoval z devíti střel dvě branky a měl úspěšnost zákroků 77,8 procenta.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud