Jan Denemark
30. července 2020 • 19:42

Jak má Boston rozdané karty? Silný zvuk, systém i pozice nasazených

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
  • Jak má Boston rozdané karty? Silný zvuk, pevný systém i pozice nasazenýchJak má Boston rozdané karty? Silný zvuk, pevný systém i pozice nasazenýchFOTO: Koláž iSport.cz

    Tým obouchaný dlouhými sériemi v play off, funkční systém i lepší výchozí postavení před začátkem. Boston má do vyřazovací fáze NHL karty rozdané vcelku slušně, při netradičním formátu po dlouhé pauze ale může rozhodovat téměř cokoliv. Pastrňák a spol. zatím neví soupeře, na kterého narazí v prvním kole, o pořadí si to rozdají s Tampou, Washingtonem a Philadelphií.

  • Soupeř pro první kolo

    Český forvard Ondřej Kaše v barvách Boston BruinsFoto profimedia.cz

    Bruins si díky vysokému postavení zajistili přímý postup do prvního kola, z Východní konference si stejné privilegium zasloužily i Tampa Bay, Washington a Philadelphia. Nejprve si to rozdají každý s každým o umístění, které rozhodne o následném soupeři. Čím lepší, tím „snazší“ soupeř, pokud lze vůbec někoho po pěti měsících pauzy označit za silného nebo slabého. V posledních dvou ročnících si vždy poradil v prvním kole s Torontem. Tahle série se klidně může opakovat i letos. V tom případě by se Pasta a spol. rozhodně nezlobili.

    Případní soupeři pro první kolo: Pittsburgh, Columbus, Florida, Montreal, Toronto, NY Islanders, NY Rangers, Carolina

  • Češi v kádru Bruins

    Hráči NHL dostali od vedení soutěže povolení vrátit se domů (ilustrační foto)Foto Michal Beránek (Sport)

    Pět Čechů, pět kompletně jiných situací. Postavení českých vyslanců v kabině Bruins lze hezky hierarchicky znázornit: Pastrňák superhvězda, Krejčí hvězda, Kaše stabilní člen kádru, Vladař trojka v brance, Zbořil náhradník do obrany. Zatímco od první trojice se čeká vydatná podpora ofenzivy, že na jejich schopnostech bude stát výsledek zápasů, Vladař se Zbořilem do zápasů s největší pravděpodobností nezasáhnou. Jejich účinkování ve speciálním modelu play off bude záviset na zdravotním stavu spoluhráčů. Na druhou stranu, při tak krátké přípravě lze očekávat, že k hráčské rotaci bude docházet daleko častěji než při běžném play off.

    Češi v sestavě: David Pastrňák (ú), David Krejčí (ú), Ondřej Kaše (ú), Jakub Zbořil (o), Dan Vladař (g)

  • Zkušenosti

    Hráči Bostonu se radují společně s brankářem Tukkou Raskem po výhřeFoto Profimedia.cz

    Je těžké určit, co bude rozhodovat v tak zvláštním herním modelu o úspěchu a neúspěchu. Zkušenosti ze zápasů play off se však šiknou, o tom žádná. Právě Boston v tomhle směru společně s Pittsburghem jednoznačně kralují. Zdeno Chára, Patrice Bergeron, David Krejčí, Brad Marchand a Tuukka Rask mají na kontě 647 odehraných bitev ve vyřazovací fázi. Vědí, jak se na klíčové duely připravit. A co je hlavní, vědí, jak pomoci v tak krátké přípravě spoluhráčům. Ano, tohle může být faktor, který v konečném zúčtování sehraje klíčovou roli.

    Počty zápasů v play off: Zdeno Chára (182), Patrice Bergeron (136), David Krejčí (132), Brad Marchand (108), Tuukka Rask (89)

  • Všichni jsou favorité

    David Pastrňák na tréninku Bostonu před restartem NHL.Foto twitter.com

    Chcete natrénovat nový systém napadání, nebo přesilovky za necelý měsíc? Hodně zdaru. Navíc s hráči, jejichž tréninkový řád byl v posledních týdnech všelijaký, jen ne stejný. V různých částech světa se karanténní opatření uvolňovala postupně, takže srovnat všechny borce do špičkové formy po fyzické stránce zabere čas. Co tedy na tom, že Boston měl na účtu rovnou stovku bodů? Základní část se maže i při běžném play off, nemluvě o pětiměsíční pauze. Přesto mají Bruins výhodu. Vědí, že to, co nastavili v této sezoně, funguje. Nemají nejmenší důvod jít do bojů bez zdravé sebedůvěry. Pokud začnou tam, kde skončili, budou vysoko.

  • Kdo je kdo

    Hrdinou duelu se stal Patrice Bergeron, který skóroval čtyřikrát a jeden gól ještě připravil.Foto Profimedia.cz

    Vůdci kabiny jsou jasní. Zdeno Chára a Patrice Bergeron. Tady problém nebude. Bergeron je zároveň členem prvního útoku s Pastrňákem a Marchandem, od kterých se očekává sbírání bodů po hrstech. Ofenzivní snahu dále podpoří zkušenosti v podobě Davida Krejčího, ale i střední generace vedené Charliem Coylem či hvězdným zadákem Toreyem Krugem. Právě Američan Krug by měl na ledě dostat největší prostor mezi obránci. Na vysokou porci času se může těšit i Charlie McAvoy – tenhle dvaadvacetiletý talent je zlatým chlapcem Bruins, od první sezony v NHL roste pod Chárovým dohledem. A co se týče brankoviště, veškerou zodpovědnost vezme na ramena finský fantom Tuukka Rask. Jemu vyřazovací boje sedí, vždy se v nich vyšponuje k ještě lepším výkonům. Tahle parta má zatraceně silný zvuk.

    Boston Bruins Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud