10. srpna 2020 • 06:30

Columbus vynuloval Toronto a ovládl bitvu o všechno, Boston zase prohrál

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Toronta na vlastním ledě nezvládli klíčový zápas o postup do play-off NHL. Columbusu podlehli v rozhodujícím pátém zápase 0:3, když nedokázal překonat skvělého Joonase Korpisala v brance Blue Jackets. Boston v nedělním utkání prohrál i ve třetím zápase skupiny o umístění, tentokrát s Washingtonem 1:2 a bez zisku jediného bodu začnou vyřazovací část proti Carolině. Střelec Bruins David Pastrňák nebodoval. David Krejčí a Ondřej Kaše si připsali jednu asistenci. Lepší pozici do play off si vybojoval Dallas po výhře 2:1 po nájezdech nad St. Louis. 



Columbus se ujal vedení v sedmé minutě nenápadnou střelou Zacha Werenského od modré čáry. Puk se do branky dostal od chráničů bránícího Tysona Barrieho. Aktivnější Toronto mohlo v závěru úvodní třetiny vyrovnat: John Tavares měl před sebou odkrytou branku, ale trefil tyč. Druhý gól přidal v 52. minutě Liam Foudy, který střelou z ostrého úhlu našel volné místo v postoji Frederika Andersena.

Toronto v předchozím duelu prohrávalo ještě v 57. minutě 0:3, ale třemi góly při hře bez brankáře vyrovnalo a v prodloužení rozhodlo. Tentokrát si už Columbus nenechal proklouznout postup mezi prsty a kapitán Nick Foligno zpečetil výhru při power play. Hrdina utkání Joonas Korpisalo kryl 33 střel a podruhé v sérii udržel čisté konto.

Columbus se v prvním kole utká s Tampou Bay, kterou minulý rok vyřadil z pozice velkého outsidera nečekaně hladce 4:0 na zápasy.

Góly

Domácí:

Hosté: 06:29. Werenski, 51:40. Foudy, 59:37. N. Foligno

Sestavy

Domácí: Andersen (J. Campbell) – Holl, Dermott, Ceci, Rielly (A), Barrie, Marinčin – Marner (A), Matthews, Tavares (C) – Kapanen, W. Nylander, Hyman – I. Michejev, Kerfoot, A. Johnsson – Spezza, Engvall, Clifford.

Hosté: Korpisalo (Kivlenieks) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, R. Murray, Nutivaara – Atkinson, Dubois, Texier – N. Foligno (C), Jenner (A), Nyquist – Bjorkstrand, Riley Nash, Foudy – Wennberg, Robinson.

Rozhodčí

McCauley, Pollock – Devorski, MacPherson

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Pastrňák proti Mrázkovi, Capitals jdou na Islanders

Jednou asistencí se na prvním vítězství Washingtonu podílel obránce Michal Kempný. V dresu Capitals nechyběl ani útočník Jakub Vrána, naopak nenastoupil zadák Radko Gudas, jehož nahradil v sestavě Slovák Martin Fehérváry. Gólman Vítek Vaněček i potřetí kryl z lavičky záda Bradenu Holtbymu a na svou premiéru v NHL stále čeká.

V dresu poražených si připsali po gólové přihrávce útočníci David Krejčí a Ondřej Kaše, který se po pozdějším připojení k týmu kvůli karanténě zařadil do sestavy Bruins poprvé v dohrávce sezony.

Naopak i potřetí vyšel naprázdno kanonýr David Pastrňák, který díky 48 gólům v základní části získal spolu s Rusem Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce a s 95 body byl třetí v produktivitě.

Bezbrankový stav prolomil 16 sekund před koncem úvodního dějství T.J. Oshie. Šanci vyrovnat měl ve 25. minutě Kaše, ale ztroskotal na Holtbym. V čase 42:49 se dostal k vyhozenému puku za obranu Bruins Tom Wilson a z levého kruhu zamířil k protější tyči. Druhou přihrávku si připsal Kempný.

Boston v 51. minutě jen zkorigoval výsledek. Krejčí předal kotouč Kašemu, který projel do útočného pásma a vysunul Jakea DeBruska, jenž prostřelil Holtbyho mezi betony.

V play off narazí Boston na Carolinu, Washington se utká s New York Islanders.

Góly

Domácí: 19:44. Oshie, 42:49. T. Wilson

Hosté: 50:30. DeBrusk

Sestavy

Domácí: Holtby (Vaněček) – Orlov, Dillon, Kempný, Jensen, Siegenthaler, Fehérváry – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie (A), Bäckström (A), J. Vrána – Kovalčuk, Boyd, Hagelin – Hathaway, Dowd, Pánik.

Hosté: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Lauzon, Clifton – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – O. Kaše, Krejčí (A), DeBrusk – Bjork, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Kuraly, Nordström.

Rozhodčí

Rehman, Lee – Nansen, Alphonso

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Stars dokonali obrat po nájezdech

Duel o lepší umístění v play off NHL začal lépe pro úřadující šampiony ze St. Louis, kteří nad Dallasem vedli od 4. minuty díky trefě jednadvacetiletého útočníka Roberta Thomase.

Stars s českým forvardem Radkem Faksou se po celý zápas marně snažil o vyrovnání, ale neúspěšně. Zlom přišel 31 vteřin před koncem třetí třetiny, když brankáře Blues Jakea Allena překonal zkušený útočník Joe Pavelski. Zápas došel až do samostatných nájezdů, ve kterých o vítězství Dallasu rozhodl Rus Denis Gurjanov.

V osmifinále vyřazovací části se utkají Dallas Stars s Calgary Flames. St. Louis čeká duel s Vancouverem. 

Góly

Domácí: 03:43. Thomas

Hosté: 59:28. Pavelski, . Gurjanov

Sestavy

Domácí: Allen (Binnington) – Gunnarsson, Pietrangelo (C), Scandella, Parayko, Faulk, Dunn – Tarasenko, B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Bozak, Thomas, Blais – Brouwer, Sundqvist, Steen.

Hosté: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Johns, Sekera – Radulov, Hintz, Ja. Benn (C) – Gurjanov, Pavelski, Janmark – Perry, Dickinson, Kiviranta – Comeau, Faksa, Cogliano.

Rozhodčí

Kozari, Pochmara – Shewchyk, Gibbons

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Kvalifikace play off NHL

Východní konference (Toronto)

O nasazení do play off

Washington - Boston 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky: 20. Oshie, 43. T. Wilson (Kempný) - 51. DeBrusk (O. Kaše, Krejčí). Střely na branku: 25:31. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Oshie (oba Washington), 3. DeBrusk (Boston).

Konečná tabulka

1. Philadelphia 3 3 0 0 11:3 6
2. Tampa Bay 3 2 0 1 7:8 4
3. Washington 3 1 1 1 5:7 3
4. Boston 3 0 0 3 4:9 0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud