14. srpna 2020 • 06:42

Chicago padlo s Vegas, pálili Nosek i Kubalík. Carolina srovnala sérii

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Bostonu i přes gól a asistenci Davida Krejčího podlehli v 1. kole play off NHL Carolině 2:3. Za poražené nenastoupil David Pastrňák, na druhé straně přispěl Martin Nečas dvěma přihrávkami k vyrovnání série na 1:1. Vegas zvítězil nad Chicagem i ve druhém zápase, tentokrát 4:3 v prodloužení, k čemuž pomohl jednou trefou Tomáš Nosek. V dresu poražených skóroval Dominik Kubalík. Ondřej Palát asistoval u jediné branky Tampy Bay, která prohrála s Columbusem 1:3.



Pastrňák se v úvodním utkání série podílel gólem a přihrávkou na výhře 4:3 v prodloužení, ale odnesl si z něj i blíže nespecifikované zranění. Trenér Bostonu Bruce Cassidy upřesnil, že absence českého útočníka by neměla být dlouhá a že se o jeho startu v příštím utkání rozhodne v den zápasu. Ke změně došlo i v sestavě Caroliny, James Reimer nahradil v brance Petra Mrázka.

Krejčí otevřel v 16. minutě skóre v přesilové hře gólem od modré čáry. Český útočník v úvodu druhé třetiny neproměnil sólový únik a Carolina v rozmezí minuty a půl překlopila vedení na svou stranu. V početní výhodě vyrovnal Teuvo Terävainen a po přihrávce Nečase se Andrej Svečnikov trefil z mezikruží pod břevno.

Krejčí si druhý bod připsal opět v přesilovce. Po přihrávce od modré čáry rozezněl Patrice Bergeron tyč a pohotový Brad Marchand vyrovnal pět sekund před druhou sirénou. Carolině rozhodčí ve třetině neuznali gól Teräväinena kvůli nedovolenému bránění brankáři, ve 49. minutě už ale branka Dougieho Hamiltona platila. Zkušený obránce se prosadil z pravého kruhu střelou bez přípravy po přihrávce Nečase, který mu předložil puk zpoza branky.

Martin Nečas (vlevo) pomohl Carolině k srovnání série dvěma asistencemi
Martin Nečas (vlevo) pomohl Carolině k srovnání série dvěma asistencemi

Nosek, který úvodní utkání série nehrál, zvyšoval v šestnácté minutě na 2:0 přesnou střelou z pravého kruhu pod vyrážečku. Kubalík zhruba v polovině zápasu vyrovnal z mezikruží, připsal si tím v play off už čtvrtý zásah a sedmý bod. Vegas se ještě ve druhé třetině ujala znovu vedení, které ale brzy ztratilo. O jeho výhře rozhodl až Reilly Smith v čase 67:13.

Palát si připsal asistenci v šesté minutě, když jeho nepřesnou střelu dorazil Nikita Kučerov. Columbus ale ještě v úvodní třetině otočil skóre brankami Ryana Murrayho a Olivera Bjorkstranda. Výhru pojistil v 52. minutě po individuální akci Alexander Wennberg. Blue Jackets ukázali, že předchozí hokejový maraton, který ztratili gólem ze 151. minuty, na nich nezanechal žádné negativitní stopy a vyrovnali sérii na 1:1.

Góly

Domácí: 10:44. Stastny, 15:35. Nosek, 37:20. Mark Stone, 67:13. R. Smith

Hosté: 23:17. Dach, 32:07. D. Kubalík, 39:46. D. Strome

Sestavy

Domácí: Lehner (M.-A. Fleury) – Schmidt (A), McNabb, Theodore, Martinez, Whitecloud, Holden – Mark Stone (A), W. Karlsson, Stephenson – R. Smith (A), Stastny, Marchessault – Tuch, N. Roy, Cousins – Reaves, Nosek, W. Carrier.

Hosté: Crawford (M. Subban) – de Haan, Keith (A), C. Murphy, Carlsson, Koekkoek, Määttä – D. Kubalík, J. Toews (C), Saad – P. Kane (A), Dach, DeBrincat – Caggiula, D. Strome, A. Nylander – Kämpf, Carpenter, Highmore.

Rozhodčí

Sutherland, Luxmore – Shewchyk, Gibbons

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Góly

Domácí: 15:42. Krejčí, 39:55. Marchand

Hosté: 35:13. T. Teräväinen, 36:41. Svečnikov, 48:30. D. Hamilton

Sestavy

Domácí: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Lauzon, Grzelcyk – Bjork, Bergeron (A), Marchand – O. Kaše, Krejčí (A), DeBrusk – Kuhlman, Coyle, N. Ritchie – Wagner, Kuraly, Nordström.

Hosté: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Vatanen, Skjei, H. Fleury, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, Aho, Foegele – Nečas, Trocheck, Svečnikov – Williams, J. Staal (C), B. McGinn – Martinook (A), Geekie, Dzingel.

Rozhodčí

L'Ecuyer, McCauley – Amell, Pancich

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto, ON

Góly

Domácí: 02:42. Radulov, 11:14. Heiskanen, 24:50. Heiskanen, 35:05. Perry, 59:21. Oleksiak

Hosté: 00:19. Dubé, 33:00. Forbort, 52:24. Rieder, 57:11. S. Bennett

Sestavy

Domácí: Bishop (Chudobin) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Fedun, Sekera – Radulov, Seguin (A), Ja. Benn (C) – Gurjanov, Pavelski, Janmark – Perry, Hintz, Dickinson – Comeau, Faksa, Cogliano.

Hosté: Talbot (Rittich) – Brodie, Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, E. Gustafsson, Forbort – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Mangiapane, Backlund, M. Tkachuk (A) – Dubé, S. Bennett, Lucic – Rieder, D. Ryan, Jankowski.

Rozhodčí

Kozari, Pochmara – Kovachik, Suchánek

Stadion

Rogers Place, Edmonton, AB

Góly

Domácí: 05:24. Kučerov

Hosté: 12:52. R. Murray, 18:35. Bjorkstrand, 51:27. Wennberg

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (McElhinney) – Bogosian, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Shattenkirk, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Paquette, Stephens, Maroon.

Hosté: Korpisalo (Kivlenieks) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Gavrikov, Kukan, R. Murray – Bjorkstrand, Dubois, Foudy – N. Foligno (C), Jenner (A), Nyquist – Bemström, Wennberg, Texier – D. Shore, Riley Nash, Robinson.

Rozhodčí

Charron, Lee – Devorski, Alphonso, MacPherson

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud