15. ledna 2021 • 09:32

San Jose poznává, jak je důležité mít Hertla. Je to zvíře, chválil kapitán

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř rok nehrál zápas v NHL. Loni 30. ledna si hokejista Tomáš Hertl poranil koleno a sezona pro něj skončila. A prakticky tím skončila i pro San Jose, které bez českého útočníka vyhrálo jen 7 zápasů z 18 možných do přerušení soutěže v březnu. Po znovuzahájení se Sharks v bublině neukázali a celý tým mohl přes osm měsíců rehabilitovat po zmařené sezoně. Zdá se, že nejdůležitější však byla rehabilitace Tomáše Hertla, který se nyní vrátil na led po 350 dnech dvěma góly a asistencí.



Dalo by se říct, že se prosadil po své typické akci. Oba góly padly z prostoru na brankovišti, byly si velmi podobné. Tomáš Hertl se nebojí chodit do prostoru, kde to bolí, a vyplácí se to. „Je silný s pukem a v předbrankovém prostoru. Když hraje takhle, je to zvíře. Velmi těžko se brání. Jsme rádi, že ho máme,“ hodnotil Hertlův výkon kapitán týmu Logan Couture.

Důležitější než góly může být Hertlův přístup. Obrovská chuť po 350 dnech bez zápasu v NHL. Možná tohle chybělo Sharks v loňské zpackané sezoně. Tým má v kabině spoustu lídrů – Brent Burns, Erik Karlsson nebo již zmiňovaný Couture, ale výkonem na ledě tým strhnul Tomáš Hertl, první hvězda utkání.

Couture byl vlastně jediný hráč, který do zápasu výrazně promluvil mimo Hertlův útočný trojlístek. Kapitán a centr první formace v přesilovce asistoval u prvního gólu českého útočníka a rozhodl samostatné nájezdy. Ale jinak řádila druhá lajna ve složení Hertl (2+1), Evander Kane (1+2) a debutant John Leonard (0+2).

„Náš útok se mi líbí. Já s Kanem jsme spolu už pár zápasů odehráli. Dokázali jsme, že můžeme být jedna z nejlepších lajn v NHL. Vybudovali jsme si dobrou chemii,“ připomněl Hertl loňskou spolupráci s kanadským útočníkem. Ke zkušené dvojici dobře zapadl 22letý debutant Leonard, z jehož prvního bodu v NHL měl velkou radost i samotný Hertl. „Za první bod v NHL dostaneš Hertlovo objetí,“ tweetoval oficiální účet San Jose Sharks.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud