22. února 2021 • 18:58

Odplata za kritiku Putina? Panarin byl obviněn ze zbití ženy, Rangers ho brání

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský hokejista Artěmij Panarin se dočasně stáhne z týmu New Yorku Rangers poté, co ho bývalý trenér v ruských médiích obvinil z toho, že před deseti lety zbil mladou ženu. Informoval o tom list New York Post, podle něhož je obvinění politicky motivované. Devětadvacetiletá hvězda Rangers totiž patří k odpůrcům prezidenta Vladimira Putina a na sociálních sítích podporuje opozičního vůdce Alexeje Navalného.



„Artěmij vehementně a jednoznačně odmítá veškerá obvinění z této vymyšlené historky,“ uvedli zástupci Rangers v oficiálním prohlášení. „Jde o zastrašovací taktiku po jeho vyjádřeních k nedávným politickým událostem. Artěmij je otřesen a znepokojen a načas se stáhne z týmu. Rangers ho plně podporují a budou s ním spolupracovat na identifikaci zdroje těchto nepodložených obvinění,“ dodali.

Panarina obvinil bývalý trenér z Viťazu Čechov Andrej Nazarov, podle něhož hokejista napadl v roce 2011 v Rize osmnáctiletou ženu. Podle Postu Nazarov útočníka v minulosti už několikrát kritizoval za jeho postoj k Putinovi.

Hokejista, jehož rodina stále žije v Rusku, odehrál v této sezoně NHL za Rangers 14 zápasů. Držitel Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL z roku 2016 si do statistik zapsal 18 bodů za pět gólů a 13 asistencí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud