7. března 2021 • 09:08

Sedm zápasů stop a ztráta milionů. Vránův parťák pyká za hit do hlavy

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Tom Wilson z Washingtonu dostal v NHL sedmizápasový trest za faul na obránce Bostonu Brandona Carla v pátečním utkání. Šestadvacetiletý Wilson, pro nějž je to již pátý trest od září 2017, ale první od začátku sezony 2018/19, přijde kvůli zastavené činnosti o 311.781 dolarů (6,9 mil. korun).



Wilson soupeře fauloval v závěru první třetiny zápasu, který Boston vyhrál 5:1. Rozhodčí jej nevyloučili, Carlo ale z utkání následně odstoupil a s blíže nespecifikovaným zraněním v horní části těla byl do druhého dne hospitalizován.

Útočník Capitals trefil u mantinelu Carla, který byl v souboji s Jakubem Vránou, loktem do hlavy. „To, co odděluje tento hit od ostatních, je přímý a významný kontakt s tváří a hlavou bezbranného hráče, který způsobí prudký náraz do plexiskla,“ uvedlo oddělení pro bezpečnost hráčů NHL v tiskové zprávě.

Přitěžující okolností byla i Wilsonova minulost. „Jedná se o hráče s podstatným disciplinárním záznamem, který využívá situací, kdy je soupeř v bezbranné pozici, a činí tak s velkou silou,“ dodali zástupci soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud