27. září 2021 • 20:33

Pocta pro „Krále Henrika“. Rangers vyvěsí Lundqvistovu 30 pod strop haly

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

New York Rangers v lednu vyřadí dres švédského hokejového brankáře Henrika Lundqvista, jenž v klubu odehrál celou zámořskou kariéru, kterou minulý měsíc ukončil. Lundqvistova třicítka bude ke stropu haly Madison Square Garden slavnostně vyvěšena před utkáním s Minnesotou.



„Nedokážu vyjádřit, jak moc se těším na to, až se zas vrátím na místo, kterého toho pro mne tolik znamenalo,“ napsal na twitteru devětatřicetiletý mistr světa a olympijský vítěz, jenž platil v posledních dvou desetiletích za jednoho z nejlepších gólmanů NHL.

Lundqvist v Rangers debutoval v roce 2005 a během 15 sezon za ně včetně play off odehrál přes tisíc zápasů. S 459 výhrami v základní části je v historickém pořadí brankářů šestý, co do počtu zásahů mu patří sedmé místo. V roce 2012 získal Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL, o tři roky později dotáhl Rangers až do finále, ale Stanley Cupu se nedočkal.

Naposledy „Král Henrik“ v zámořské lize nastoupil v play off v srpnu 2020, poté byl vyměněn do Washingtonu, ale za Capitals si nakonec kvůli problémům se srdeční chlopní a následné operaci nezachytal.

Rangers dosud vyřadili osm čísel, z toho devítku a jedenáctku na počest dvou hráčů. Z brankářů se této pocty dočkali Eddie Giacomin (1) a Mike Richter (35).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud