8. října 2021 • 16:00

Koho čeká trejd? Čtyři Češi v žebříčku, hvězdy NHL by mohly měnit adresy

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Hned čtyři Češi by se mohli v NHL podle renomovaného serveru The Athletic stěhovat na jiné adresy. Nemluví se přitom jen o mladých talentech. V souvislosti s výměnou se skloňuje také jméno elitního centra Tomáše Hertla, kterému po sezoně skončí v San Jose smlouva. Kdo patří mezi vážné adepty na trejd a co největší hvězdy, které může pohltit trh?

  • Jakub Zbořil (Boston Bruins)

    Pozice: obránce (24 let)
    Minulá sezona: 42 zápasů (0+9)
    Platná smlouva: 1 rok (725 tisíc dolarů)

    Za pět let se do sestavy Bostonu natrvalo neprocpal. Bruins atakující pravidelně play off sice procházejí personálními změnami po odchodu Davida Krejčího a při absenci Tukky Raska, Jakub Zbořil si ovšem přesto může vytáhnout nejkratší sirku. V NHL zatím 24letý zadák odehrál 44 zápasů, na hraně třetího obranného páru bude balancovat i letos. Zatím je podle předpokládaných sestav spíš na tribuně, čeká se na jeho zlomovou sezonu.

  • Martin Kaut (Colorado Avalanche)

    Pozice: pravé křídlo (22 let)
    Minulá sezona: 5 zápasů (0+0), v AHL 20 zápasů (6+10)
    Platná smlouva: 2 roky (863 tisíc dolarů)

    Není kudy. Martin Kaut se snaží probít do nabouchané sestavy Avalanche už čtvrtou sezonu, první dvě se neodečítaly z nováčkovské smlouvy, protože je nakonec strávil v Česku. Do NHL dosud nakoukl pouze na 14 utkání, z přidělené akce vymlátil tři body. Pokud 22letý útočník nezdůrazní vedení důvody, proč by si ho mělo nechat, zřejmě půjde o dům dál. Cenu má jako celková 16. volba draftu z roku 2018 pořád velkou, Colorado by mohlo sáhnout pro posílení do play off.

  • Tomáš Hertl (San Jose Sharks)

    Pozice: centr (27 let)
    Minulá sezona: 50 zápasů (19+24)
    Platná smlouva: 1 rok (5,6 milionu dolarů)

    Tady jde o úplně jiný příběh. Tomáši Hertlovi po nadcházející sezoně končí v San Jose smlouva a elitní centr nenachází v jednáních se Sharks společnou řeč. Klub se zmítá v krizi, světlejší zítřky ho jen tak hned nečekají. Cenný artikl by Žralokům mohl pomoct s talentem, naopak 27letý centr by rád někde zaútočil na Stanley Cup... Hovoří se o tom, že si jej jako náhradu za Davida Krejčího vyhlédl Boston.

  • Michal Kempný (Washington Capitals)

    Pozice: obránce (31 let)
    Minulá sezona: 0 zápasů, v AHL 2 zápasy (0+1)
    Platná smlouva: 1 rok (2,5 milionu dolarů)

    Pevnou pozici mu zbortila zranění. Hamstring, Achillova šlacha i bizarní náraz do hrabla na sníh. Michal Kempný poslední dvě sezony paběrkoval, léčil se a vyzhlížel návrat. I když zůstane zdravý, čeká ho těžký boj o místo. Ze smlouvy 31letému zadákovi zbývá poslední rok, organizace omlazuje a schopných (talentovaných) leváků je na beku Capitals víc. Třeba Martin Fehérváry a Alex Alexejev.

  • Hvězdy, které by se mohly stěhovat

    Jack Eichel (Buffalo Sabres)
    Rozchod mezi Buffalem a Jackem Eichlem se bliží, není cesty zpět. Vztah obou stran výrazně ochladl. Sabres se nechtějí ukvapit, jednou ale přijde nabídka, kterou akceptují. 

    Marc-André Fleury (Chicago Blackhawks)
    Pokud se nezadaří Chicagu v boji o play off, je dost pravděpodobné, že otočí zkušeného brankáře dál. Blackhawks tak získají potenciál a nákupčí cenné zkušenosti trojnásobného vítěze Stanley Cupu do play off.

    Max Domi (Columbus Blue Jackets)
    Columbus už se snažil Domiho urputně udat, ale přes operaci ramene nakonec plány neprošly. 26letý útočník zůstal nechráněný pro Seattle, který ho však cíleně minul. Jakmile bude zdráv, Blue Jackets začnou opět nabízet, kde se dá.

    Filip Forsberg (Nashville Predators)
    Tohle fanoušci Preds uvidí neradi, ovšem Forsbergovi dojíždí kontrakt. Nashville prochází fází přestavby, nadcházející sezony mohou být krušné. Případný trejd před uzávěrkou přestupů by mohl dávat smysl pro obě strany.

    Mika Zibanejad (New York Rangers)
    Spíš spekulace. I Zibanejada čeká hádka o vyšší peníze, Rangers nebudou mít zrovna nejvíc prostoru pod platovým stropem. Pokud se novému GM Chrisu Drurymu nepodaří vyřešit podpis do uzávěrky přestupů, populárního Miku čeká nejspíš odsun jinam. Mluví se také o trejdu českého beka Libora Hájka.

    Vladimir Tarasenko (St. Louis Blues)
    Sám zažádal o trejd, překvapení se nechystá. V době uzavřených soupisek nebude nejjednodušší brzy 30letého ruského forvarda, který má za sebou tři operace na stejném rameni, vyměnit. Vzhledem k jeho jasnému rozhodnutí ovšem nejspíš na dohodu dojde. A to brzy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud