Jaroslav Kalina
17. prosince 2021 • 13:10

Devils vzbudili démona. Rozzuřený Lehner se chtěl bít, zastavil ho sudí

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přijde vám patnáct vteřin do konce zápasu málo na to, aby se ještě něco semlelo? Robin Lehner vás přesvědčí, že na chuť na rozjetí pořádné řežby není nikdy pozdě. V závěru utkání mezi New Jersey a Las Vegas, ve kterém si hokejisté z města hazardu šli pro výhru 5:3, se svérázný gólman chtěl zapojit do hromadné potyčky u své brány. Se shozenými rukavicemi a sundanou helmou byl pořádně nastartovaný, do bitky s mohutným Švédem se však nikdo z Devils na hřišti zrovna nehrnul.



Soupeři, novináři i fanoušci již dobře vědí, že když se někdo na sociálních sítích naváží do Robina Lehnera, všechny „hejtry“ čeká od švédského gólmana ledově klidná a často sarkastická reakce. Jakmile však kdokoliv vytočí jedničku Golden Knights na ledě, okamžitě zjistí, že to neměl dělat. Třicetiletý kolos v bráně se dokáže proměnit ve zvíře. New Jersey Devils se povedlo ji pořádně vyprovokovat i přes fakt, že Vegas dělil od třetí výhry v řadě jen okamžik.

Běžela 60. minuta duelu, v němž se hráči New Jersey marně pokoušeli odvrátit natažení bídné série na čtvrtou prohru za sebou. Po buly u obranného pásma Golden Knights se domácím Devils podařilo dostat vpřed, čehož se zúčastnil i kanadský obránce Mason Geertsen. Vytáhlý bek, který prožívá premiérové starty v NHL, se ve třetině hostů začal pošťuchovat s Alexem Pietrangelem. Hvězdného parťáka podpořil i Brayden McNabb, jenž začal mlátit do o poznání méně zkušeného soupeře.

Zatímco se výše zmíněná trojice rvala, přihnali se k nim hráči obou týmů a o hromadnou šarvátku bylo postaráno. Celou vřavu sledoval zblízka i na první pohled klidný Lehner, který se pomalu blížil k již pozvolna uklidňující se skupince hráčů v poli. Když z centra dění odjížděl jednadvacetiletý obránce Devils Kevin Bahl, jenž se před chvílí zastával parťáka Geertsena, hned za ním vyjel švédský brankář a začal do mladého, ale statného zadáka šít hokejkou.

Lehnerovo provokování neuniklo účastníkům předešlé potyčky, v nichž se i přes usměrňující práci rozhodčích znovu rozhořely emoce. Hotový požár propukl především v hlavě maskovaného podivína, do kterého začal šít útočník Michael McLeod, a démon byl v tu ránu utržen ze řetězu. Švédský brankář odhodil hokejku, setřepal ze sebe lapačku i vyrážečku, sejmul přilbu a s naběhnutou žílou se chtěl pustit do dotírajícího forvarda.

To by byl souboj těžkých vah...

Nikdo jiný z Devils, tedy snad kromě odcházejícího bijce Geertsena, se zrovna nechystal postavit 109 kilo vážícímu Seveřanovi. Rozzuřený Lehner se díky spoluhráčům i pohotovému zásahu rozhodčího nakonec s nikým neporval a patnáct vteřin před koncem třetí dvacetiminutovky s osobním trestem předčasně opustil bránu Vegas. Mezi tři tyče se tak na zlomek hry postavila dvojka Laurent Brossoit.

„Chtěl jsem chytit ty, kteří se snažili ukázat, že jsou tvrdí, ale ve skutečnosti výzvu nepřijali,“ řekl gólman Golden Knights po zápase. Po výhře Vegas se na twitteru začali fanoušci, ale i novináři tak trochu pouštět do brankáře Devils Mackenzieho Blackwooda. Podle nich měl urostlý Lehnerův oponent jedinečnou příležitost okořenit zápas gólmanskou bitkou. „To by byl pořádný souboj těžkých vah! Ale nikdy bych si nevsadil proti Lehnerovi. Nikdy. Nikdy,“ stálo v jednom tweetu.

Lehner svou chutí nepřestat se bít ve chvíli, kdy už boje na ledě skončily, dal vzpomenout na devět let starý brankářský pěstní souboj v AHL. 20. října 2012 rodák z Göteburgu ještě v dresu Binghamton Senator přijal výzvu od finského gólmana Riku Heleniuse, který se přes celé hřiště přihnal za švédským rivalem. Lehner rozpálený po předchozí skrumáži v bráně farmy Ottawy získal nad protivníkem ze Syracuse brzy převahu a pořádnou dávkou pěstí dal Finovi co proto.

Góly

Domácí: 01:41. J. Hughes, 50:03. Tatar, 52:29. Vesey

Hosté: 10:27. Coghlan, 23:47. W. Carrier, 47:37. W. Karlsson, 48:10. N. Roy, 58:53. Marchessault

Sestavy

Domácí: Blackwood (J. Gillies) – Ty Smith, D. Hamilton (A), Siegenthaler, Severson (A), Geertsen, Bahl – Zacha, J. Hughes, Bratt – A. Johnsson, Mercer, Tatar – Kuokkanen, Šarangovič, Studenič – Vesey, M. McLeod, Bastian.

Hosté: Lehner (60. Brossoit) – Hague, Pietrangelo (A), B. Hutton, Theodore, McNabb, Whitecloud, Coghlan – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone (C) – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Janmark, N. Roy, Dadonov – W. Carrier, B. Howden, Kolesar.

Rozhodčí

Nicholson, Rooney – Suchánek, Daisy

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

12 724 diváků

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud