25. března 2022 • 10:38

Pastrňákův hattrick, netrefený hit i zamrznutí. Druhý gól? Jen šťouchnutí

Autor: Matěj Setíkovský, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už dvanáctým hattrickem v NHL přispěl k vítězství 3:2 nad obhájci Stanley Cupu Tampou Bay. Český hokejista David Pastrňák toho však v noci prožil mnohem víc. Pobavil totiž nepovedeným hitem, když u mantinelu minul soupeře a místo toho šel na trestnou lavici za podrážení. Na tiskové konferenci se zase zamotal do odpovědi na otázku, jak týmu schází zraněný Patrice Bergeron. „Je to náš kapitán,“ začal a zamrzl na několik vteřin. „Promiňte, ztratil jsem nit. To je jedno, prostě nám moc chybí.“



David Pastrňák prožil hodně emotivní noc. Poslední soupeř Bostonu Tampa je dvojnásobným šampionem NHL a každé vítězství proti ní je pro týmy cenné. A jak cenné musí být pro hráče, který takovému soupeři nasází hattrick a zařídí všechny góly týmu.

„Porazit tak skvělý tým, jakým je Tampa Bay, nakopne a zvedne sebevědomí. Je to cenná výhra. Zasloužili jsme si ji, byli jsme lepší,“ ocenil výkon týmu český kanonýr.

Bruins navíc uspěli bez kapitána Patrice Bergerona, o jehož absenci se na tiskové konferenci po zápase rozpovídal i Pastrňák. I když moc toho říct nedokázal. Do odpovědi na otázku, jak moc je pro tým důležitý, se trochu zamotal.

„Určitě je pro nás důležitý. Je kapitánem. Můžeme...,“ zasekl se Pastrňák. Po chvilce přemýšlení a ticha se pokoušel pokračovat. Pak ale přiznal, že ztratil nit a neví, kam vlastně směřoval. „To je jedno. Moc nám chybí a těšíme se až bude zpět.“

A jak vlastně Patrňák docílil hattricku? U prvního gólu proměnil únik, při třetím pak z pravého kruhu našel skulinu ve výstroji Andreje Vasilevského. Ale u druhé branky si sám nebyl jistý, jak skóroval. „Upřímně... Nemám tušení. Jen jsem do toho šťouchnul a skončilo to v bráně,“ smál se hrdina a první hvězda utkání.

Chvála spoluhráčů a netrefený hit

Mimochodem další dvě hvězdy byly jeho spoluhráči Eric Haula a obránce Hampus Lindholm. První českému střelci asistoval na všechny trefy, švédský bek pak při debutu za Bruins skvěle vybojoval puk před prvním gólem a připsal si druhou nahrávku.

Pastrňák pak chválil oba dva. Z příchodu švédského beka, kterého zná z angažmá v Södertälje, měl radost. „Je jasné, že není snadné přijít do nového týmu, obvykle trvá několik zápasů naučit se systém. Ale byl výborný. Je to skvělý chlap. Znám ho trochu ze Švédska. Jsme opravdu rádi, že ho máme,“ řekl Pastrňák, který v utkání zaujal ještě jedním momentem.

Na konci druhé třetiny za stavu 1:1 se totiž pokusil o tvrdý hit směrem k ruskému obránci Michailu Sergačjovovi. V plné nájezdové rychlosti si srážku špatně načasoval a Rusa minul.

Lidem v hale mohlo na chvíli zatrnout, když havířovský rodák místo toho zády nalétl do mantinelu. Hned však vstal a zdravotně byl v pořádku. Svůj tým ale poslal do oslabení, protože Sergačjova trefil pouze trochu do nohy a pykal tak za podrážení.

Ale mrzet ho to nemuselo. Bruins se ubránili a havířovský rodák pak ve třetí třetině rozhodl sám o jejich cenném vítězství.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud