3. ledna 2023 • 06:50

SESTŘIHY NHL: Winter Classic zvládl Boston, zářil DeBrusk. Krejčí asistoval

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radost po parádním obratu. Hokejisté Bostonu porazili v NHL v tradičním duelu pod otevřeným nebem Pittsburgh 2:1. Oba góly vítězů ve Winter Classic na baseballovém stadionu Fenway Park, v němž nastoupilo pět Čechů, dal v závěrečné třetině Jake DeBrusk. U druhé trefy lídra celé ligové tabulky asistoval David Krejčí a přispěl k tomu, že Bruins bodovali i ve dvaadvacátém domácím duelu za sebou. Colorado s Martinem Kautem podlehlo Vegas 2:3 a na výhru čeká již čtyři zápasy. Potřetí za sebou zvítězila Philadelphia, která porazila Anaheim 4:1.



Z výhry se radovali na ledě i David Pastrňák s Pavlem Zachou a Tomášem Noskem, naopak porážku Penguins neodvrátil bek Jan Rutta. Jeho finský spoluhráč Kasperi Kapanen otevřel skóre ve 29. minutě, ale hrdinou posledních minut byl DeBrusk. O vítězství rozhodl v čase 57:36. Pittsburgh ještě jednou dostal puk do sítě, ale až po vypršení hrací doby.

Linus Ullmark předvedl v brance Bruins 26 úspěšných zákroků. Pittsburg už v závěru první třetiny přišel o zraněného gólmana Tristana Jarryho, jehož nahradil Casey DeSmith.

Colorado v domácím prostředí poslal do vedení Nathan MacKinnon, který ve 25 sekundě zápasu překvapil gólmana Logana Thompsona. Lídr Západní konference z Vegas odpověděl v 18. minutě, kdy srovnal Mike Amadio.

Ve druhé třetině se dvakrát prosadil hostující Nicolas Roy, jenž zajistil Golden Knights vedení 3:1. Avalanche zásluhou Mikka Rantanena snížily, na vyrovnání už jim ale nezbyl čas. Martin Kaut na křídle čtvrté formace Colorada odehrál přesně sedm minut, ve kterých jednou ohrozil Thompsonovu branku.

V souboji celků z chvostu Západní a Východní konference byla úspěšnější Philadelphia, která vyhrála na ledě Anaheimu 4:1. K výhře Flyers nasměrovali Travis Konecny a Joel Farabee, kteří zaznamenali dva body za gól a asistenci. Gólman Samuel Ersson přišel o první čisté konto v NHL až v čase 59:20, kdy ho překonal Ryan Strome.

Góly

Domácí: 47:46. DeBrusk, 57:36. DeBrusk

Hosté: 28:40. Kapanen

Sestavy

Domácí: Ullmark (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, H. Lindholm, Carlo, Forbort, Clifton – Marchand (A), Bergeron (C), DeBrusk – Zacha, Krejčí, Pastrňák (A) – Hall, Coyle, Cr. Smith – N. Foligno, Nosek, Frederic.

Hosté: Jarry (16. DeSmith) – M. Pettersson, Rutta, P. Joseph, Friedman, Dumoulin (A), T. Smith – Guentzel, Crosby (C), Rust – Zucker, Malkin (A), Rakell – McGinn, Blueger, Carter – Heinen, Poehling, Kapanen.

Rozhodčí

Rooney, McIsaac – Murray, Cormier

Stadion

Fenway Park, Boston

Návštěva

39 243 diváků

Góly

Domácí: 00:25. MacKinnon, 51:08. Rantanen

Hosté: 17:02. Amadio, 27:14. N. Roy, 34:46. N. Roy

Sestavy

Domácí: Georgijev (J. Johansson) – D. Toews, Makar (A), Girard, E. Johnson, Englund, B. Hunt – Lehkonen, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Newhook, Compher, Malgin – Cogliano, Meyers, L. O'Connor – MacDermid, Kaut.

Hosté: L. Thompson (Hill) – Hague, Pietrangelo (A), McNabb, Korczak, Hutton, Pachal – Amadio, Stephenson, Ma. Stone (C) – R. Smith (A), W. Karlsson, Kessel – Leschyshyn, Röndbjerg, W. Carrier – N. Roy, Kolesar.

Rozhodčí

StPierre, Brenk – Deschamps, Pancich

Stadion

Ball Arena, Denver

Návštěva

18 092 diváků

Góly

Domácí: 59:20. R. Strome

Hosté: 07:42. Farabee, 10:36. Frost, 23:00. Konecny, 48:26. Laughton

Sestavy

Domácí: Gibson (Stolarz) – Fowler, Kulikov, Benoit, Klingberg, Vaakanainen, Shattenkirk, Beaulieu – Henrique, Zegras, Terry – Vatrano, R. Strome, Silfverberg – Comtois, McTavish, Leason – Carrick, Jays. Megna.

Hosté: Ersson (Sandström) – Ristolainen, Provorov, DeAngelo, Sanheim, Braun, York – Tippett, Frost, J. van Riemsdyk – Konecny, N. Cates, Farabee – Allison, Laughton, Hayes – MacEwen, P. Brown, Deslauriers.

Rozhodčí

McCauley, Hebert – Apperson, O´Quinn

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

13 600 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud