2. ledna 2023 • 14:00

Pastrňák se chystá na Winter Classic: hokejka na homerun i socha ze špaget

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas pod širým nebem rozhodně není pouze svátkem pro fanoušky hokeje. David Pastrňák je úžasným příkladem hokejisty, který se již nemůže dočkat dalšího představení Winter Classic. Český střelec a proslulý showman NHL vzal přípravu na speciální duel s Pittsburghem (dnes od 20:00, ONLINE přenos ZDE>>>) velice stylově. Před utkáním na baseballovém stadionu Fenway Park v Bostonu si útočník nechal vyrobit tematickou hokejku a brusle. Dočkal se i menšího překvapení. Tamní umělec vytvořil pro „Pastu“ sochu vyrobenou ze špaget.



Opět jde o pořádnou show už před úvodním buly. Nablýskaná NHL již tradičně na začátku nového roku chystá populární Winter Classic, které se tentokrát koná v Bostonu. Co na tom, že v USA nyní řádí zima a tuhý mráz, fanoušci si novoroční událost zkrátka nenechají ujít. Vždyť se na ledě pod otevřeným nebem střetne rozjetý Boston s partou z Pittsburghu, kterou vede Sidney Crosby . Větší pozornost než hvězdný kapitán Penguins ale na sebe zřejmě bere David Pastrňák .

Bronzový medailista z posledního mistrovství světa ve Finsku bere Winter Classic jako unikátní zážitek. Zápasy „venku“ si s velkým nadšením připomíná začátky v rodném Havířově. „Měli jsme tam jediný rybník, ke kterému to byla docela dlouhá štreka, chodili jsme k němu pěšky a zmrzlí. Vždycky si na to vzpomenu. Je to nádhera. Už jen ty tréninky, při kterých na tváři cítíte vítr,“ usmíval se Pastrňák.

Zájem médií a nadšenců přitahuje český reprezentant nejen svými skvělými výkony v nynější sezoně, ale také neotřelým a často zábavným módním vkusem. Pastrňák tedy řádí i nyní před startem utkání ve Fenway Parku, tentokrát byl ale spíše obdarován a to nejen šatstvem. Během tréninku Bruins dostal snajpr Bostonu bundu se zlatým nápisem Bruins a pestrými květinovými motivy, ve které uskutečnil menší video prohlídku adresovanou českým fanouškům.

Ještě více ovšem zaujal pravděpodobně jeden z nejpodivnějších darů všech dob. Když Pastrňák kráčel ještě v civilu k hřišti, spatřil před sebou na zemi ležící sošku hokejisty. Nejspíš si říkáte, že přeci nejde o nijak zvláštní pozornost pro hráče, to by ale socha nesměla být celá vyrobená ze špaget! „To je šílený. Jak jste to udělali? Je to úžasný! A je tam i červená omáčka,“ culil se udivený „Pasta“ s darovanou pastou v rukou. „Vlastně jsou to moje nejoblíbenější těstoviny,“ přiznal s nekončícím úsměvem.

Později se Pastrňák ukázal také ve své vylepšené výstroji. Hokejkám i bruslím dominují kromě obrázku talíře se špagetami baseballové motivy a hlavně zelená barva na počest Fenway Parku, kterému v Bostonu vzhledem k výraznému zelenému nátěru neřekne nikdo jinak než „Green monster“, tedy v překladu zelená obluda. Český forvard, který je velkým fanouškem týmu Boston Red Sox, uctil klubovou legendu Davida Ortize, jehož logo si rovněž umístil na vybavení.

„Doufám, že z toho nebude šílet a přinese mi štěstí. Snad do branky trefím pár homerunů,“ řekl Pastrňák na videu, ve kterém představoval „baseballovou“ výstroj na Winter Classic. A aby ještě více nasál atmosféru, kterou hráči a fanoušci Red Sox prožívají během baseballu, zkusil si také odpálit míček.      

Českou hvězdu Bruins čeká druhé Winter Classic v kariéře, pokud tedy nepočítáte speciální outdoorový zápas s Philadelphií u jezera Tahoe před téměř dvěma roky, kdy nasázel hattrick. Šestadvacetiletý havířovský rodák ovšem zaválel i při své „venkovní“ premiéře v roce 2019, kdy gólem a asistencí řídil výhru 4:2 nad Chicagem.

V zápasech pod širákem drží Pastrňák rekord, jinému hráči v historii NHL se více gólů vstřelit nepodařilo. „Měl jsem štěstí, že jsem v těch zápasech dal pár gólů. Doufám, že teď nějaké přibudou,“ přeje si tahoun Bostonu. Do bitvy s Penguins by měl nastoupit opět po boku českých parťáků Davida Krejčího a Pavla Zachy .

Prosadí se David Pastrňák ve Winter Classic?
Prosadí se David Pastrňák ve Winter Classic?

Góly

Domácí: 47:46. DeBrusk, 57:36. DeBrusk

Hosté: 28:40. Kapanen

Sestavy

Domácí: Ullmark (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, H. Lindholm, Carlo, Forbort, Clifton – Marchand (A), Bergeron (C), DeBrusk – Zacha, Krejčí, Pastrňák (A) – Hall, Coyle, Cr. Smith – N. Foligno, Nosek, Frederic.

Hosté: Jarry (16. DeSmith) – M. Pettersson, Rutta, P. Joseph, Friedman, Dumoulin (A), T. Smith – Guentzel, Crosby (C), Rust – Zucker, Malkin (A), Rakell – McGinn, Blueger, Carter – Heinen, Poehling, Kapanen.

Rozhodčí

Rooney, McIsaac – Murray, Cormier

Stadion

Fenway Park, Boston

Návštěva

39 243 diváků

Boston Bruins Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud