15. května 2023 • 09:18

SESTŘIH NHL: McDavid a spol. končí, Vegas postupuje. Řádil Marchessault

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vegas v šestém zápase série druhého kola play off NHL vyhráli na ledě Edmontonu 5:2 a postoupili do finále Západní konference. Čtvrtou výhru Golden Knights hattrickem řídil Jonathan Marchessault. Vegas prošli do semifinále počtvrté v šestileté historii klubu.



Utkání začalo ve strhujícím tempu. Neuběhly ani tři minuty a Edmonton vedl 2:1. Oilers dvěma góly odpověděli na úvodní branku Vegas z 24. sekundy zápasu. Ještě v první minutě srovnal nejproduktivnější hráč play off Connor McDavid a skóre otočil Warren Foegele.

Druhá třetina patřila Marchessaultovi. Kanadský útočník během 14 minut vstřelil tři branky a zkompletoval svůj druhý hattrick ve vyřazovacích bojích. Bodový zisk v aktuálním play off zaokrouhlil na deset bodů.

V závěrečném dějství Edmonton odvracel vyřazení. Soupeře přestřílel 13:5, na Adina Hilla v brance Vegas ale žádný z hráčů Oilers nevyzrál. V závěru naopak Golden Knights přidali pátou branku. Při edmontonském risku bez gólmana pečetil postup Vegas William Karlsson.

Ve finále západní konference Golden Knights narazí na jednoho z dvojice Dallas, Seattle. O postupu rozhodne sedmý zápas, jenž se hraje v noci na úterý. V případě postupu Seattlu by se střetly dva nejmladší kluby v NHL.

Góly

Domácí: 00:55. McDavid, 02:43. Foegele

Hosté: 00:24. R. Smith, 24:26. Marchessault, 27:44. Marchessault, 38:36. Marchessault, 59:21. Karlsson

Sestavy

Domácí: Skinner (41. Campbell) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), E. Kane – Yamamoto, Draisaitl, Nugent-Hopkins (A) – Ryan, R. McLeod, Foegele – Janmark, Bjugstad, Kostin.

Hosté: Hill (Quick) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Marchessault, Eichel, Barbašev – N. Roy, Karlsson, R. Smith (A) – Stone (C), Stephenson, Howden – Kolesar, Blueger, Carrier.

Rozhodčí

McCauley, O’Rourke – Alphonso, Murchison

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18 347 diváků

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud