14. května 2023 • 07:00

SESTŘIH: Faksa asistoval, ale Seattle srovnal sérii. Rozhodne sedmý duel

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Seattlu porazili v sobotním utkání play off NHL Dallas 6:3 a o prvním finalistovi Západní konference rozhodne až sedmý zápas. V týmu hostujících Stars si asistenci připsal Radek Faksa. Dallas bude za stavu 3:3 na zápasy hostit rozhodující duel v noci na úterý SELČ. V druhé sérii bude mít dnes v noci při vedení 3:2 postupový mečbol Vegas na ledě Edmontonu, ve Východní konferenci už je složení dvojice Carolina - Florida jasné.



Dvěma góly a asistencí přispěl k výhře Kraken kanadský útočník Jordan Eberle, tři body za branku a dvě přihrávky si připsal finský spoluhráč Eeli Tolvanen. Domácí v zápase ani jednou neprohrávali a každou třetinu vyhráli 2:1.

Faksa se podílel na gólu Joela Kiviranty na 3:5 ze 49. minuty, kterým hosté po pouhých 15 sekundách zareagovali na trefu Matthewa Bernierse, ale obrat se nekonal. Nejlepší střelec Seattlu v play off Eberle 58 sekund před závěrečnou sirénou střelou do prázdné branky při power play soupeře uzavřel skóre.

V dresu Dallasu se střelecky prosadil i Joe Pavelski, který zaznamenal 72. gól v play off v kariéře a vyrovnal se Alexandru Ovečkinovi v čele této statistiky mezi aktivními hráči. V sérii se Seattlem skóroval osmatřicetiletý Američan už poosmé, poté co v předchozím kole odehrál proti Minnesotě jediný zápas bez gólu. Dotáhl se tím na nejlepšího střelce a nejproduktivnějšího hráče týmu ve vyřazovací části Roopeho Hintze, který tentokrát vyšel zcela naprázdno. Více gólů v letošním play off dal jen Leon Draisaitl z Edmontonu (13).

Seattle při premiérové účasti v play off v dvouleté klubové historii dotáhl i druhou sérii do sedmého zápasu. V prvním kole v něm vyřadil obhájce titulu z Colorada po výhře 2:1 a ani tentokrát nebude mít v utkání o všechno výhodu domácího prostředí.

Góly

Domácí: 08:59. Gourde, 16:46. Eberle, 21:34. Tolvanen, 24:23. Kartye, 48:44. Beniers, 59:02. Eberle

Hosté: 09:30. Marchment, 25:37. Pavelski, 48:59. Kiviranta

Sestavy

Domácí: Grubauer (M. Jones) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, Soucy, Schultz – Kartye, Beniers, Eberle – McCann, Wennberg, Schwartz – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – Donato, Geekie, Tanev.

Hosté: Oettinger (25. Wedgewood) – Suter, Heiskanen, Harley, Hanley, Lindell, Hakanpää – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Marchment, Domi, Seguin – Ja. Benn, W. Johnston, Dadonov – Kiviranta, Faksa, Dellandrea.

Rozhodčí

Dwyer, McIsaac – Kovachik, MacPherson

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Návštěva

17 151 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud