Jaroslav Kalina
13. června 2023 • 13:05

Z NHL za mixážní pult. Lídr Rangers jako DJ zahraje na obřím festivalu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Během sezony si vychutnává radost z výher a nadšení fanoušků po každém vstřeleném gólu. V létě má Mika Zibanejad ovšem úplně jinou vášeň. Jakmile hvězdný útočník New York Rangers zakončí ročník, baví lidi jako DJ. „Během léta vám chybí adrenalin, který máte z hokeje. Dostanu ho, když hraju,“ řekl třicetiletý Švéd. Zálibu v hudbě, kterou si vypěstoval v dospívání, naplno ukáže 30. června, kdy má vystoupit na hudebním festivalu Lollapalooza ve Stockholmu. Na populární akci si mimochodem před rokem našlo cestu přes 70 000 nadšenců.



V NHL prožil po osobní stránce zatím nejpovedenější sezonu. Na Manhattanu opěvují Miku Zibanejada jako velkou hvězdu a tahouna New York Rangers, který si v sezoně připsal luxusních 91 kanadských bodů (39+52).

Zkušený parťák Čecha Filipa Chytila je stejně tak vnímán i v rodném Švédsku, ale nejen pouze jako skvělý hokejista. Krajané znají hráče s íránskými kořeny i jako vášnivého „dýdžeje“, jenž během léta relaxuje za mixážním pultem.

Zibanejad k muzice pořádně pronikl v šestnácti letech, velké premiéry v roli DJ se ale dočkal až po odchodu do zámoří. Šestý hráč draftu NHL 2011 poprvé zahrál před deseti lety v nočním klubu v Ottawě, kde již nastupoval proti nejlepším hokejistům na světě.

Od té chvíle rodák ze Stockholmu dokonce vydal několik písniček. Pět z nich si můžete pustit na Spotify. Nejpopulárnější song od nynější opory Rangers „Nobody“ z roku 2018 má na hudební službě přes 14,5 milionu poslechů.

Domácím fanouškům se diskžokej Zibanejad na velké akci poprvé v roce 2019, kdy vystoupil na festivalu Summerburst v Göteborgu po boku slavných jmen v oboru, jako jsou Tiësto či Albin Myers.

„Byl jsem hodně ve stresu. Musíte se na to mnohem více připravit než na hokej, kde máte větší rutinu. Tam se možná nebudete muset tolik přizpůsobovat pokaždé, když vstoupíte. Je to zábava, ale samo o sobě i náročné,“ přiznal mistr světa z roku 2018 po švédském hudebním debutu.

Na další velkou příležitost vyměnit hokejovou helmu za sluchátka musel i kvůli šíření nákazy COVID-19 čekat takřka čtyři roky. Každopádně čekání se Zibanejadovi vyplatilo. Má za sebou vydařený ročník v NHL, s manželkou a bývalou švédskou fotbalistkou Irmou Helinou očekává narození dcerky a nyní jako DJ dostal pozvánku na Lollapaloozu. Obří hudební festival, který se putovně pořádá po světě od roku 1991, proběhne od 29. června do 1. července v parku Gärdet uprostřed Stockholmu.

Snajpr Rangers má na prestižní akci v rodném městě vystoupit druhý hrací den. „Mika je připraven poskytnout nezapomenutelný hudební zážitek vedle své hokejové kariéry. Jeho schopnost pobavit na více frontách z něj dělá opravdový multitalent,“ uvedli pořadatelé o Zibanejadovi.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud