Pavel Bárta
Premium
23. července 2023 • 04:50

Kubalík o Ottawě i MS: Zklamání, jaké jsem nezažil. Chce smlouvu na pět let

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když tento týden na ledě plzeňské Ice Areny trénoval v hokejovém KVB kempu malé špunty, měl na rukou ještě červené rukavice. Na rozhovor pro deník Sport a web iSport.cz přišel v kraťasech se znakem Detroit Red Wings. Ale útočník Dominik Kubalík (27) už dva týdny patří klubu Ottawa Senators, kam ho vyměnili za Alexe DeBrincata. „Ne že bych byl na výměnu připravený, ale tušil jsem, že se to může stát. Teď už se dívám jen dopředu,“ říká.



Čtyři sezony v NHL, třetí klub. Poprvé mění adresu v rámci trejdu. Dominik Kubalík se o něm dozvěděl, když si během noci šel odskočit a podíval se na telefon. Nitky však mohly sahat dál. Na mistrovství světa dělal asistenta u kanadského týmu kouč Ottawy D.J. Smith. „Nějaký dopad to mít mohlo,“ připouští nejlepší střelec šampionátu, který si po prohraném čtvrtfinále s Američany vyčítal, že neproměnil za bezbrankového stavu jednu z mála příležitostí.

Kubalík o Ottawě i MS: Zklamání, jaké jsem nezažil. Chce smlouvu na pět let
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Před dvěma lety ve čtvrtfinále mistrovství světa vyrazil finský gólman Jussi Olkinuora vaši ránu v klíčovém okamžiku ramenem, tentokrát zasáhl americký brankář Casey DeSmith. Nešlo o superšanci, jak by to nazval kouč Kari Jalonen. Nicméně sám jste pak tvrdil, že kdybyste dal, zápas mohl dopadnout jinak. Opravdu?
„Mrzelo mě, že jsme nedali gól ve chvíli, kdy jsme ho potřebovali. Myslím, že když je tam člověk od toho, aby dával góly, a celý turnaj se mu dařilo, dát by to měl. Vzal jsem to na sebe. V té situaci bych nic neměnil. Člověk prostě zvolí řešení, o němž si myslí, že je nejlepší. Každá střela na branku je superšance. Někdo řekne, že potřebuje být ve slotu nebo to dostat do prázdné. Ale za sebe potvrdím, že pokud člověk nevystřelí, šanci nikdy mít nebude. A to si myslím, že nám hodně chybělo. Tlačit se do zakončení, do předbrankového prostoru, víc střílet. V tom jsme ve čtvrtfinále zaostávali.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud