6. listopadu 2023 • 10:00

Vaněček vychytal výhru New Jersey. Vegas poprvé v sezoně nebodovalo

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český brankář Vítek Vaněček pomohl 32 zákroky hokejistům New Jersey k výhře 4:2 nad Chicagem. Útočník Ondřej Palát podruhé za sebou nebodoval. Ve druhém nedělním zápase Anaheim s Radko Gudasem porazil Vegas rovněž 4:2 a protáhl vítěznou sérii na šest zápasů.



Chicago do utkání s Devils vstoupilo aktivně a po dvou minutách se zásluhou druhé trefy Taylora Halla v ročníku dostalo do vedení. New Jersey skóre otočilo dvěma góly během minuty a půl. Na přesilovkovou trefu Dawsona Mercera navázal v čase 14:41 Max Willman.

Osmadvacetiletý americký útočník se po zranění nejproduktivnějšího hráče ligy Jacka Hughese přesunul z farmy do prvního týmu Devils a ve své premiéře v dresu New Jersey vstřelil pátý gól v NHL. „Je příjemné se připojit k týmu a hned dát gól. Navíc jsme vyhráli, takže je všechno ještě sladší,“ řekl Willman, který předtím do NHL nakoukl v dresu Philadelphie.

Po pěti minutách třetího dějství vstřelil vítěznou branku hostů Curtis Lazar. Ryan Donato v 56. minutě snížil na 2:3, ale poslední slovo měli Devils. V čase 59:59 pojistil jejich výhru trefou do prázdné branky Michael McLeod.

Vaněček se blýskl hlavně v závěrečné minutě první třetiny, kdy skvělým skokem zlikvidoval přečíslení dva na jednoho. „Byl to zákrok, který se bude objevovat ve videích s akcemi sezony. Takovéhle momenty dokážou tým nabudit a dnes se to ukázalo. Chytili jsme díky tomu rytmus, který nám pomohl k důležité výhře,“ vyzdvihl Vaněčkův skvělý zásah trenér Devils Lindy Ruff.

Zákrok sezony v NHL? Senzační Vaněček chytil jasný gól
Video se připravuje ...

Český gólman zakončil zápas s úspěšností přes 94 procent a podle čísel odchytal nejlepší utkání v dosavadním průběhu sezony. Rodák z Havlíčkova Brodu nastoupil do osmého zápasu a pomohl týmu k šesté výhře. V NHL jako osmý český brankář nasbíral 80 vítězných zápasů.

Anaheim doma s Vegas prohrával po dvou třetinách 0:2, čtyřmi góly ve třetí části ale zlomil zápas na svou stranu a jako první tým v sezoně obral Golden Knights o všechny body. Dvěma góly řídil obrat Ducks Sam Carrick. Vítěznou branku vstřelil v 57. minutě nejproduktivnější hráč Anaheimu Mason McTavish.

Ducks vyhráli pošesté v řadě a drží nejdelší aktivní vítěznou sérii v NHL. Popáté během úspěšné šňůry se Anaheim radoval i přes to, že v zápase prohrával. „Dnešní výhra ukázala charakter týmu. Nikdy se nevzdáváme a věříme jeden druhému. Nezáleží na tom, o kolik prohráváme. Vždy věříme, že můžeme zápas otočit,“ řekl Carrick.

Obránce Gudas počtvrté v sezoně odehrál přes 20 minut a byl třetím nejvytíženějším hráčem kalifornského celku. K výhře přispěl čtyřmi zblokovanými střelami a byl nejobětavějším hráčem zápasu. Brankář Lukáš Dostál zůstal po návratu týmové jedničky Johna Gibsona pouze na střídačce.

Góly

Domácí: 01:51. Hall, 55:14. Donato

Hosté: 13:07. Mercer, 14:40. Willman, 44:35. Lazar, 59:59. M. McLeod

Sestavy

Domácí: Söderblom (Mrázek) – Korchinski, S. Jones, A. Vlasic, Murphy, Kaiser, Zajcev – N. Foligno, Bedard, Kurashev – Reichel, Athanasiou, T. Raddysh – Hall, Dickinson, T. Johnson – Donato, Entwistle, Perry.

Hosté: Vaněček (Schmid) – Siegenthaler, Hamilton, Bahl, Marino, B. Smith, L. Hughes – Toffoli, M. McLeod, Meier – Palát, Haula, Bratt – Mercer, Tierney, Lazar – Holtz, Bastian, Willman.

Rozhodčí

L'Ecuyer, Chmielewski – Murchison, Daisy

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

18 388 diváků

Góly

Domácí: 41:38. Henrique, 50:55. Carrick, 56:20. McTavish, 58:51. Carrick

Hosté: 08:51. Barbašev, 33:43. Eichel

Sestavy

Domácí: Gibson (Dostál) – Fowler, LaCombe, Mintjukov, Ljubuškin, Vaakanainen, Gudas – Zegras, Carlsson, Terry – Vatrano, McTavish, R. Strome – Killorn, Henrique, Silfverberg – R. Johnston, Carrick, Leason.

Hosté: L. Thompson (Hill) – McNabb, Theodore, Korczak, Pietrangelo, Hutton, Pachal – Barbašev, Eichel, Marchessault – W. Carrier, Stephenson, Stone – Dorofejev, W. Karlsson, Amadio – Cotter, Howden, Kolesar.

Rozhodčí

MacDougall, Syvret – Brisebois, Comrier

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

15 720 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud