Pavel Ryšavý
Premium
5. listopadu 2023 • 04:50

Tampa nevyšla, ve Finsku září: Náš nejlepší bek! Může vystřelit do Prahy

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace ždímá svoji stříbrnou generaci z MS do 18 let v roce 2014, jak jen to jde. Silnější vlnu byste pohromadě nenašli, David Pastrňák, Jakub Vrána, Vítek Vaněček, Karel Vejmelka, Jiří Smejkal, Michael Špaček a další. Jedno velké jméno české sestavy ale pořád čeká na svůj velký turnaj. Tehdejší kapitán Dominik Mašín si dospělou reprezentaci příliš neužil. Hraje špatně? Ne. Má špatný tým? Ne. Radim Rulík si ho vybral pro Karjalu. Dovednosti by měl mít i pro MS v Praze.



Když před Dominikem Mašínem nahodíte, jestli je český šampionát jeho metou, nahodí úsměv. Jako kdyby mu hlavou během pár sekund proletěla celá kariéra, jak dlouho čekal na místo v Tampě a že nakonec i hráči, kteří měli být daleko za ním, už hráli NHL. Pak přechod do Evropy, KHL, následně Ilves Tampere, kde se stal velkou oporou. A nebo reprezentace, kam jezdí už tři roky, ale nikdy na sebe nestrhnul pozornost, aby si trenéři řekli: to je chlap, kolem kterého všechno stavím.

„Bylo by to super,“ vypálí po chvilce.

„Hrát za nároďák, ještě k tomu doma? Ohromná motivace. V první řadě doufám, že budeme mít dobrou sezonu v Ilvesu a od ní se odrazím třeba na nároďák. Nikdo nemůže čekat, že kdyby se nám nedařilo, trenéři o vás budou stát,“ opatrně vrací všechno do reality odchovanec Slavie.

Ale tohle se vyplňuje slušně, Ilves ve Finsku válí. První bod si tedy odškrtněte. „Kéž by něco zase přišlo,“ přál si Mašín v září, když mluvil o své kariéře pro

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud