14. ledna 2024 • 07:05

Pastrňák na hraně faulu pomohl k výhře, Zadinův gól Sharks nestačil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Filip Zadina vstřelil v NHL po asistenci Tomáše Hertla v 57. minutě vyrovnávací gól, ale hokejisté San Jose v Ottawě nebodovali a prohráli 4:5. David Pastrňák pomohl Bostonu dvěma nahrávkami k vítězství 4:3 v prodloužení na ledě St. Louis. Petr Mrázek inkasoval dvakrát z 29 střel při prohře Chicaga 1:3 s Dallasem. Anaheim podlehl i přes 36 zákroků Lukáše Dostála na ledě Tampy Bay 1:5.



David Rittich nastoupil do branky Los Angeles od třetí třetiny a ze tří střel neinkasoval. Jeho spoluhráči v závěrečné části zmírnili prohru v Detroitu z 1:5 na konečných 3:5.

San Jose prohrávalo v polovině úvodní třetiny 0:2, ale ve 27. minutě vedlo 3:2. Ottawa ještě v prostřední části otočila na 4:3 a těsný výsledek držela až do 57. minuty. O náskok připravila kanadský klub spolupráce českých hráčů: Hertl přihrál z levé strany do pravého kruhu Zadinovi, který vyrovnal střelou bez přípravy pod horní tyč a připsal si pátý gól v sezoně.

Touhle parádní bombou pod víko dal Zadina San Jose naději
Video se připravuje ...

Ottawa odpověděla ještě v základní hrací době a pět sekund před koncem třetí třetiny rozhodl z dorážky Vladimír Tarasenko. „Je to kruté,“ uvedl Zadina. „Bojovali jsme, dřeli. Bolí to, ale musíme hrát celý zápas, ne 59 minut,“ podotkl. Hrdinou vítězů byl Tim Stützle, jenž asistoval u čtyř branek.

Rozhodl Pastrňákův faul?

Po dvou gólech Bostonu vstřelili Brad Marchand a Charlie McAvoy, který ukončil prodloužení individuální akcí. Vítězná akce začala tím, že útočník St. Louis Robert Thomas přišel po zákroku Pastrňáka na hranici pravidel o puk. McAvoy jej ve středním pásmu sebral a v přečíslení dva na jednoho vystřelil přesně nad vyrážečku.

„Nechtěl jsem riskovat přihrávku, tak jsem raději zvolil střelu,“ uvedl McAvoy, který měl v brejku na druhé straně Pastrňáka. Poraženým se nelíbilo, že rozhodčí neodpískali před klíčovou akcí podrážení českého hráče. „Vím, že určité věci nemůžu komentovat. Myslím si, že opakovaný záběr ale vypovídá dost,“ komentoval dočasný trenér St. Louis Drew Bannister Pastrňákův zákrok.

Pastrňák pomohl získat puk, pak Boston rozhodl. Ale nebyl to faul?
Video se připravuje ...

Druhý bod si Pastrňák připsal ve 48. minutě: v přesilové hře pět na tři ideálně uvolnil v pravém kruhu Marchanda a ten střelou do prázdné branky upravil na 3:2. Havířovský rodák si polepšil na 59 bodů (25+34) a v produktivitě soutěže se vyhoupl na třetí místo. Boston postrádal kvůli nemoci Pavla Zachu.

Mrázek chytal ve čtvrtém utkání Chicaga v řadě a čisté konto držel až do 43. minuty, v níž vyrovnal v přesilové hře Matt Duchene. „Mrázek chytal skvěle. V prvních dvou třetinách jsme mu to ale moc neztížili, puky viděl. Chtěli jsme proto před brankou více clonit a více střílet. To se vyplatilo,“ uvedl lídr Dallasu Jamie Benn, který šel příkladem a při gólu na 1:1 stál před Mrázkem.

Z přečíslení dva na jednoho rozhodl v čase 54:54 střelou mezi betony Mason Marchment a výhru Dallasu zpečetil Joe Pavelski při hře domácích bez gólmana. Mrázek inkasoval v každém z posledních tří startů jen dvakrát, ale tým nezískal ani bod.

Série Winnipegu skončila

Tampu Bay nasměrovaly k výhře tři využité přesilové hry v prostřední třetině, po níž vedla 3:1. Střelou od modré čáry otevřel skóre Victor Hedman a Dostála ještě dvakrát překonal Steven Stamkos. Zbývající dvě branky vstřelili domácí v posledních deseti minutách. Výhru zvýraznili Calvin de Haan, který zaskočil českého brankáře nahozením od levého mantinelu, a Brandon Hagel z dorážky.

Winnipeg, který vyhrál předchozích osm zápasů a díky sérii se vyhoupl do čela NHL, podlehl doma Philadelphii 0:2. Obě branky vstřelil v úvodních 23 minutách Cam Atkinson a gólman Samuel Ersson zastavil 35 pokusů domácích. Zaváhání Jets využil Vancouver, zvítězil trefou Sama Laffertyho v Buffalu 1:0 a je novým lídrem soutěže. K čistému kontu Thatchera Demka, který zastavil 26 střel, pomohl v obraně i Filip Hronek.

Edmonton zvítězil v Montrealu 2:1 v prodloužení a desátou výhrou v řadě vytvořil nový klubový rekord. Zápas rozhodl Evan Bouchard. „Když si uvědomím, jak skvělé týmy měl klub v 80. letech, tak jsem v šoku, že neudělaly delší sérii výher,“ připomněl trenér Oilers Kris Knoblauch slavnou éru klubu, který získal v letech 1984 až 1990 pět Stanleyových pohárů.

Klubový rekord v počtu výher vylepšil na devět zápasů Seattle, poté co uspěl v Columbusu 7:4. Výhru řídil třemi body Jared McCann (2+1). Domácím, v jejichž obraně nenastoupil David Jiříček, nestačily dvě branky beka Ivana Provorova.

Na devíti výhrách v řadě naopak skončila série Floridy, neboť doma podlehla New Jersey 1:4. Hostující gólman Vítek Vaněček plnil roli náhradníka a Ondřej Palát je kvůli zranění mimo hru.

Carolina i bez Martina Nečase, který vynechal kvůli zranění čtvrtý duel v řadě, udolala Pittsburgh 3:2 v prodloužení. Svou druhou trefou v zápase rozhodl o bonusovém bodu obránce Brett Pesce. Na straně poražených odehrál čtyři minuty Radim Zohorna, jenž se v předchozích šesti utkáních nevešel do sestavy.

Do sobotního programu zasáhlo všech 32 týmů. Hattrick nasázel jen Nick Bjugstad a zařídil výhru Arizony 6:0 v Minnesotě. Brankář Connor Ingram, jemuž kryl záda Karel Vejmelka, zastavil 38 střel a připsal si pátou nulu sezony. V této statistice je v lize nejlepší.

Góly

Domácí: 17:50. Mantha, 46:36. Dowd, 48:29. Oshie

Hosté: 13:23. Fox, 25:15. Fox

Sestavy

Domácí: C. Lindgren (Kuemper) – Fehérváry, Carlson (A), T. van Riemsdyk, Bear, Edmundson, Jensen – Oshie (A), D. Strome, Pacioretty – Wilson (A), McMichael, Protas – Mantha, Je. Kuzněcov, Lapierre – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.

Hosté: Quick (Šesťorkin) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, E. Gustafsson, Schneider – Cuylle, Zibanejad (A), Kreider – Lafrenière, Trocheck, Panarin – Wheeler, Goodrow (A), Vesey – Brodzinski, Bonino, Blidh.

Rozhodčí

Rank, Brenk – Suchánek, Cormier

Stadion

Capital One Arena, Washington

Góly

Domácí:

Hosté: 22:05. Lafferty

Sestavy

Domácí: Luukkonen (Levi) – Samuelsson, Dahlin (A), Power, E. Johnson, Ry. Johnson, Clifton – Mittelstadt, T. Thompson, Tuch – Peterka, Cozens, Quinn – Greenway, Krebs, Benson – Robinson, Girgensons (A), Okposo (C).

Hosté: Demko (DeSmith) – Q. Hughes (C), Hronek, Soucy, T. Myers, Zadorov, Cole – E. Pettersson (A), J. Miller (A), Boeser – Michejev, P. Suter, Kuzmenko – Joshua, Blueger, Garland – Höglander, Aman, Lafferty.

Rozhodčí

MacDougall, Samuels-Thomas – Hughes, Kelly

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Návštěva

17662 diváků

Góly

Domácí: 04:12. Giroux, 09:58. Chabot, 27:11. B. Tkachuk, 32:59. Batherson, 59:56. Tarasenko

Hosté: 12:35. Duclair, 23:53. M. Vlasic, 26:20. Labanc, 56:56. Zadina

Sestavy

Domácí: Korpisalo (Sögaard) – Sanderson, Zub, Chabot, Chychrun, Brännström, Hamonic – B. Tkachuk, Greig, Giroux – Tarasenko, Stützle, Batherson – Kubalík, Chartier, M. Joseph – Kelly, Kastelic, MacEwen.

Hosté: Blackwood (Kähkönen) – M. Vlasic, Ferraro, Rutta, Thrun, Addison, Ochoťuk – Zadina, Hertl, Zetterlund – Eklund, Granlund, Duclair – Bailey, Kunin, Barabanov – Labanc, Carpenter, Hoffman.

Rozhodčí

McIsaac, McCauley – Flemington, Barton

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

18 764 diváků

Góly

Domácí: 39:27. Reinhart

Hosté: 03:50. Holtz, 14:45. M. McLeod, 23:51. Haula, 59:41. Marino

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Rodrigues – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Lomberg, Lundell, Luostarinen – Lockwood, Stenlund, Gadjovich.

Hosté: Daws (Vaněček) – Nemec, B. Smith, Marino, L. Hughes, Bahl, C. Miller – Mercer, Hischier (C), Haula (A) – Bratt (A), M. McLeod, Toffoli – Holtz, Lazar, Tierney – Bastian, Bowers, Willman.

Rozhodčí

South, Hebert – Nansen, Galloway

Stadion

Amerant Bank Arena, Sunrise

Návštěva

19 526 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 14:47. Atkinson, 22:52. Atkinson

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey (A), DeMelo, Dillon (A), Pionk, Samberg, Schmidt – Ehlers, Lowry (C), Vilardi – Perfetti, Naměstnikov, Iafallo – Niederreiter, Kupari, Appleton – M. Barron, Toninato, Jonsson Fjällby.

Hosté: Ersson (Hart) – Sanheim, York, Seeler, Se. Walker, Zamula, Ristolainen, M. Staal – Tippett, Laughton (A), Konecny – Foerster, Frost, Hathaway – Farabee, Poehling, Atkinson – Deslauriers, Brink.

Rozhodčí

Dunning, Furlatt – Cherrey, Mahon

Stadion

Canada Life Centre, Winnipeg

Návštěva

14 540 diváků

Góly

Domácí: 06:12. Pesce, 09:04. Martinook, 61:41. Pesce

Hosté: 46:45. Guentzel, 59:08. Rust

Sestavy

Domácí: Raanta (Perets) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Orlov – Teräväinen, S. Aho II (A), Svečnikov – Noesen, Kotkaniemi, Bunting – Jarvis, J. Staal (C), Martinook – Fast, Drury, Lemieux.

Hosté: Jarry (Nedeljkovic) – Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, P. Joseph, Ruhwedel, Graves – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), D. O'Connor – Puustinen, Eller, Zohorna – Carter, Acciari, Harkins.

Rozhodčí

St-Laurent, Pollock – Johnson, Deschamps

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 932 diváků

Góly

Domácí: 01:41. Provorov, 12:08. Provorov, 24:43. Marčenko, 52:29. Bemström

Hosté: 11:37. Eberle, 15:31. McCann, 29:45. Kartye, 33:42. Bjorkstrand, 46:17. McCann, 48:28. Dumoulin, 58:55. Tolvanen

Sestavy

Domácí: Tarasov (Merzļikins) – Severson, A. Boqvist, Provorov, Peeke, Bean, Gudbranson (A) – J. Gaudreau (A), Sillinger, Činachov – K. Johnson, Fantilli, Roslovic – Gaunce, Danforth (A), Bemström – Texier, Voronkov, Marčenko.

Hosté: Daccord (Driedger) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, Dumoulin, Schultz – Tatar, Beniers, Eberle – Schwartz (A), Wennberg, B. Tanev – Tolvanen, Gourde (A), Bjorkstrand – Kartye, McCann, Burakovsky.

Rozhodčí

Schlenker, Kea – Hunt, Pancich

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

18588 diváků

Góly

Domácí: 02:44. Larkin, 29:16. Larkin, 36:21. Fabbri, 37:26. P. Kane, 39:47. Copp

Hosté: 06:58. Byfield, 43:07. Dubois, 45:38. Byfield

Sestavy

Domácí: Lyon (Reimer) – Walman, Seider, Chiarot, Petry, Määttä, Gostisbehere, Holl – Perron, Larkin, Raymond – DeBrincat, Compher, P. Kane – Rasmussen, Copp, Fischer – Fabbri, Veleno, Sprong.

Hosté: Talbot (41. Rittich) – M. Anderson, Doughty, Gavrikov, M. Roy, Englund, B. Clarke – Byfield, Kopitar, Kempe – Fiala, Danault, Moore – Laferriere, Dubois, Anderson-Dolan – Grundström, Lizotte, Lewis.

Rozhodčí

O'Rourke, L’Ecuyer – Shewchyk, Fournier

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

19 515 diváků

Góly

Domácí: 01:43. Caufield

Hosté: 40:38. Draisaitl, 62:01. Bouchard

Sestavy

Domácí: Montembeault (Primeau) – Matheson (A), Guhle, Savard, Struble, Kovacevic, Harris – Slafkovský, Suzuki (C), Caufield – Gallagher (A), J. Evans, Harvey-Pinard – Armia, Monahan, Roy – Ylönen, Stephens, Pezzetta.

Hosté: S. Skinner (Pickard) – Ceci, Nurse, Bouchard, Ekholm, Desharnais, Kulak, Kemp – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Foegele, Draisaitl (A), C. Brown – Ryan, E. Kane, Janmark – Hamblin, Erne.

Rozhodčí

Charron, Syvret – Daisy, MacPherson

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

21 105 diváků

Góly

Domácí: 25:08. Hedman, 30:56. Stamkos, 34:47. Stamkos, 49:05. de Haan, 58:05. Hagel

Hosté: 33:20. Vatrano

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (J. Johansson) – Hedman (A), D. Raddysh, de Haan, Perbix, Lilleberg, Crozier – Stamkos (C), Point, Kučerov (A) – Hagel, Cirelli, Paul – Goncalves, Motte, Sheary – Watson, Glendening, Eyssimont.

Hosté: Dostál (Gibson) – Vaakanainen, Fowler (A), LaCombe, Gudas, Hägg, Ljubuškin – Vatrano, McTavish, Killorn – R. Strome, Henrique (A), Terry – Groulx, Lundeström, Leason – R. Johnston, Carrick, Silfverberg (A).

Rozhodčí

Luxmore, Lambert – Berg, Brisebois

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 32:56. Katchouk

Hosté: 42:32. Duchene, 54:54. Marchment, 59:37. Pavelski

Sestavy

Domácí: Mrázek (Söderblom) – A. Vlasic, S. Jones, Megna, Murphy, Korchinski, Zajcev – R. Pitlick, Kurashev, T. Raddysh – Blackwell, Dickinson, Joe. Anderson – Reichel, Entwistle, Guttman – Katchouk, Sanford, Donato.

Hosté: Wedgewood (29. Oettinger) – Lindell, Hakanpää, Harley, Hanley, R. Suter, Lundkvist – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Seguin, Duchene, Marchment – Benn, W. Johnston, Dadonov – Faksa, Steel, Cr. Smith.

Rozhodčí

Hebert, Sandlak – Smith, McNamara

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

18 889 diváků

Góly

Domácí: 06:23. Domi, 10:47. Rielly, 15:04. Liljegren

Hosté: 25:27. Drouin, 33:13. Rantanen, 47:35. Cogliano, 56:35. MacKinnon, 59:53. Colton

Sestavy

Domácí: Mar. Jones (Samsonov) – Brodie, Rielly (A), McCabe, Benoit, Liljegren, Giordano – Marner, Matthews (A), Knies – W. Nylander, Tavares (C), Bertuzzi – Järnkrok, Domi, Holmberg – Gregor, Kämpf, McMann.

Hosté: Georgijev (Prosvetov) – Makar (A), Toews, Manson, J. Johnson, Girard, C. Jones – Rantanen (A), MacKinnon (A), Drouin – L. O'Connor, Colton, Ničuškin – Kiviranta, R. Johansen, Cogliano – Polin, F. Olofsson, MacDermid.

Rozhodčí

Sutherland, Nicholson – Alphonso, O'Quinn

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

19 298 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 05:04. Kerfoot, 11:47. Bjugstad, 17:21. Bjugstad, 21:51. Keller, 26:40. Bjugstad, 40:37. Keller

Sestavy

Domácí: Gustavsson (27. M. Fleury) – Middleton, Faber, Goligoski, Bogosian, Merrill, Mermis – Zuccarello, Hartman, Kaprizov (A) – Boldy, Eriksson Ek (A), M. Johansson – Maroon, Rossi, M. Foligno (A) – F. Gaudreau, Dewar, Duhaime.

Hosté: Ingram (Vejmelka) – Moser, Durzi, Dermott, Dumba, Stecher, Kesselring, J. Brown – Keller (A), McBain, Schmaltz (A) – Maccelli, Bjugstad, Crouse (A) – Zucker, L. Cooley, Guenther – Kerfoot, O'Brien.

Rozhodčí

Lee, Blandina – Murray, Kovachik

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

18812 diváků

Góly

Domácí: 55:08. Evangelista, 59:52. A. Carrier, 59:59. Pärssinen

Hosté: 52:00. Pageau

Sestavy

Domácí: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), L. Schenn, McDonagh (A), A. Carrier, Lauzon – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Trenin, Sissons, Gurjanov – Evangelista, Novak, Co. Smith – Pärssinen, McCarron, Tomasino.

Hosté: Sorokin (Appleby) – Dobson, Romanov, Mayfield, Pelech, S. Aho I, Reilly – Wahlstrom, Horvat, Lee (C) – Fasching, Nelson (A), Engvall – Palmieri, Barzal, Holmström – Clutterbuck (A), Pageau, M. Martin.

Rozhodčí

Chmielewski, Hanson – Mills, Gawryletz

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Góly

Domácí: 06:07. Hayes, 30:57. Neighbours, 54:47. Sundqvist

Hosté: 05:02. Marchand, 26:26. McAvoy, 47:43. Marchand, 61:10. McAvoy

Sestavy

Domácí: Binnington (Hofer) – Parayko, Leddy, Kessel, Krug, Faulk (A), Perunovich – Kyrou, Thomas (A), Bučněvič – Neighbours, B. Schenn (C), Saad – Kapanen, Hayes, Toropčenko – Sundqvist, N. Walker, Blais.

Hosté: Swayman (Bussi) – McAvoy (A), Lohrei, Wotherspoon, H. Lindholm, Shattenkirk, Grzelcyk – DeBrusk, Coyle, Marchand (C) – Pastrňák (A), Geekie, J. Boqvist – Heinen, Frederic, J. van Riemsdyk – Steen, Beecher, Lauko.

Rozhodčí

Markovic, Rehman – Apperson, Gawryletz

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Návštěva

18 096 diváků

Góly

Domácí: 48:54. Stephenson

Hosté: 11:06. Coleman, 13:04. Kadri, 37:09. Backlund

Sestavy

Domácí: L. Thompson (Saville) – Pietrangelo (A), Martinez, Whitecloud, Hague, Korczak, McNabb – Stone (C), Stephenson, Dorofejev – Marchessault, N. Roy, Barbašev – Amadio, Howden, Cotter – Kolesar, Froese, Röndbjerg.

Hosté: Markström (Vladař) – C. Tanev, Hanifin, R. Andersson (A), Weegar, DeSimone, Oesterle – Šarangovič, E. Lindholm, Huberdeau (A) – Pospíšil, Kadri, Zary – Coleman, Backlund (C), Mangiapane – Dubé, Ružička, Greer.

Rozhodčí

Rooney, Skilliter – Grillo, Tobias

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Nikita Kučerov 43 98 141 79 10 22 302
2. Nathan MacKinnon 52 86 138 81 34 42 407
3. Connor McDavid 31 99 130 74 33 30 260
4. Artěmij Panarin 49 70 119 81 16 24 297
5. David Pastrňák 47 62 109 80 23 47 372
6. Auston Matthews 69 38 107 79 35 8 356
7. Leon Draisaitl 41 63 104 79 25 76 215
8. Mikko Rantanen 41 62 103 79 18 50 268
9. J.T. Miller 36 66 102 80 31 58 186
10. William Nylander 40 57 97 80 6 24 311

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud