13. ledna 2024 • 06:40

Dallas schytal šestigólový výprask od Nashvillu, výhru slaví Philadelphia

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Philadelphie v NHL díky dvěma gólům Joela Farabeeho porazili Minnesotu na jejím ledě 4:3 v prodloužení. Nashville zdolal Dallas 6:3. Třemi body se na výhře Predators podíleli Roman Josi a Ryan O'Reilly.



Flyers prohrávali 0:1 a 1:3, dvěma slepenými góly ve třetí třetině ale vybojovali prodloužení, které rozhodl v přesilovce Farabee. Třiadvacetiletý útočník se prosadil podruhé v zápase a vylepšil svou sezonní bilanci na 14 tref.

„Získali jsme puk a rychle jsme otočili hru. Soupeř špatně vystřídal a Egor Zamula poslal na jejich branku výbornou nabídku na teč. Mně stačilo nastavit hokejku a se štěstím dostat puk do branky,“ uvedl Farabee.

Vyrovnání ve třetí třetině zařídil Owen Tippett, jenž se prosadil po akci Travise Konecnyho a Jamieho Drysdalea. Drysdale bodoval i ve druhém zápase po výměně z Anaheimu za Cuttera Gauthiera. Konecny natáhl svou bodovou šňůru mimo domácí led na deset zápasů a je prvním hráčem Flyers od ročníku 2001/2002, kterému se to podařilo.

„Dneska můžeme být se svým výkonem spokojení. Prohrávali jsme o dva góly, ale nenechali jsme se rozhodit a poctivou hrou jsme dokázali vyrovnat. Šli jsme za tím v každém střídání a věřili, že to může dopadnout. Ukázali jsme, jakou sílu ten tým má,“ řekl Tippett, jenž se střelecky prosadil potřetí za sebou.

Minnesota prohrála sedmý z posledních osmi zápasů. Během tohoto období získala jen tři body a v tabulce Západní konference klesla na 13. místo. Philadelphia je na Východě šestá.

V Dallasu otevřel skóre až v polovině hostující Jeremy Lauzon. Nashville díky Thomasi Novakovi vstřelil v druhém dějství ještě jednu branku a po 40 minutách vedl 2:0. Ve třetí části se hokejisté Stars třikrát dostali na dostřel, ani jednou ale nevyrovnali a v závěru při risku bez brankáře inkasovali ještě dvakrát.

„Zápas jsme začali v ospalém tempu. Přečkali jsme bouři a dostali jsme se do vedení. Ve třetí třetině jsme ho dokázali udržet a došli jsme si pro důležité vítězství,“ řekl O'Reilly.

V brance Dallasu se poprvé od 16. prosince objevil Jake Oettinger. Americký gólman při návratu inkasoval čtyři branky z 36 střel a úspěšnost zákroků měl lehce pod 89 procenty.

„Jsem rád, že jsem zpět. Mohl jsem odchytat lepší zápas, ale myslím, že to nebylo špatné. Zhodnotím si dnešní výkon na videu a zkusím být lepší. Jsem rád, že jsem nabral nějakou herní praxi,“ uvedl pětadvacetiletý brankář.

Dallas i přes prohru zůstává v tabulce Západní konference na čtvrtém místě, Nashville si upevnil pozici v elitní osmičce, která zaručuje postup do bojů o Stanleyův pohár.

Góly

Domácí: 41:09. Hakanpää, 48:11. W. Johnston, 53:36. Duchene

Hosté: 29:22. Lauzon, 33:51. Novak, 43:41. O'Reilly, 50:08. F. Forsberg, 57:27. Nyquist, 59:29. Pärssinen

Sestavy

Domácí: Oettinger (Wedgewood) – Hakanpää, Lindell (A), Lundkvist, R. Suter, Hanley, Harley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Seguin (A), Duchene, Marchment – Dadonov, W. Johnston, Benn (C) – Cr. Smith, Steel, Faksa.

Hosté: Lankinen (Saros) – L. Schenn, Josi (C), A. Carrier, McDonagh (A), Fabbro, Lauzon – Nyquist, O'Reilly (A), F. Forsberg – Pärssinen, Sissons, Gurjanov – Evangelista, Novak, Co. Smith – McCarron, Trenin, Tomasino.

Rozhodčí

M. Markovic, D. O´Rourke – B. Gawryletz, C. Apperson

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 532 diváků

Góly

Domácí: 20:51. M. Johansson, 41:48. Hartman, 44:38. Boldy

Hosté: 23:37. Farabee, 49:31. Foerster, 50:56. Tippett, 63:36. Farabee

Sestavy

Domácí: M. Fleury (Wallstedt) – Middleton, Faber, Goligoski, Bogosian, Merrill, Mermis – Boldy, Hartman, Zuccarello (A) – M. Johansson, Eriksson Ek (A), M. Foligno (A) – Maroon, Rossi, F. Gaudreau – Duhaime, Dewar, Raška.

Hosté: Hart (Ersson) – Sanheim, Drysdale, York, Se. Walker, Seeler, Ristolainen, Zamula – Farabee, Couturier, Konecny – Tippett, Frost, Atkinson – Foerster, Laughton (A), Hathaway – Deslauriers, Poehling.

Rozhodčí

Blandina, Kozari – Kovachik, Murray.

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

18 473 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud