9. března 2024 • 09:50

Devils se zbavili Vaněčka, San Jose dává smysl. Zranění? MS je v ohrožení

Autor: Adam Papoušek
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř hodinu po oficiálním konci přestupů v NHL přišla překvapivá informace: Vítek Vaněček se stěhuje. Byl vyměněn z New Jersey do San Jose. Devils na oplátku získali Kaapa Kähkönena. Český brankář si ovšem na debut v dresu Sharks musí zřejmě počkat až do dalšího ročníku.



New Jersey se v tomto ročníku nedaří. I proto z klubu odešli Tyler Toffoli či Colin Miller. Drtivou část sezony byli na vině především brankáři. Včetně Vítka Vaněčka, který v různých statistikách patřil mezi nejslabší gólmany sezony.

Nebylo překvapením, že Tom Fitzgerald, generální manažer New Jersey, se snažil získat Jacoba Markströma z Calgary, respektive Linuse Ullmarka z Bostonu. Neklaplo to, a tak se zaměřil na plán B. Před uzávěrkou přestupů získal Jake Allena z Montrealu a na závěr právě Kaapo Kähkönena. Sharks v rámci trejdu získali i výběr v 7. kole draftu 2025.

Vaněček v této sezoně naskočil do 32 utkání a vychytal 89 % všech střel. Za svá záda pustil více než 11 gólů navíc oproti očekávání. Horšími hodnotami mezi 93 brankáři ligy disponují pouze Arvid Söderblom (Chicago) a Joonas Korpisalo (Ottawa).

Vaněčkovi trejd může jen prospět. V San Jose budou nároky na jeho výkony výrazně menší, neboť Sharks jsou v přestavbě a ještě minimálně čtyři, pět let budou patřit mezi nejslabší týmy NHL. Hráči, respektive gólmani zde můžou svými výkony v podstatě jen překvapit.

A když chytáte špatně? Nevadí. San Jose bude spíše i rádo, neboť v následujících letech chce draftovat na co nejvyšších příčkách.

Na debut v novém angažmá si ovšem Vítek Vaněček bude muset počkat. A dost možná až do dalšího ročníku. Podle Mike Griera, generálního manažera klubu, je totiž Vaněčkovo zranění vážnější, než se na první pohled zdálo.

V ohrožení je tedy i případná Vaněčkova nominace na blížící se mistrovství světa v Praze.

Kontrakt má Vítek Vaněček podepsaný až do konce června roku 2025 a v platovém stropu zabírá 3,4 milionu dolarů.

ONLINE PŘENOS - Sledujte souhrn změn v NHL
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Anaheim Anaheim Arizona Arizona Boston Boston Buffalo Buffalo Calgary Calgary Carolina Carolina Chicago Chicago Colorado Colorado Columbus Columbus Dallas Dallas Detroit Detroit Edmonton Edmonton Florida Florida LA Kings LA Kings Las Vegas Las Vegas Minnesota Minnesota Montreal Montreal Nashville Nashville New Jersey New Jersey NY Islanders NY Islanders NY Rangers NY Rangers Ottawa Ottawa Philadelphia Philadelphia Pittsburgh Pittsburgh San Jose San Jose Seattle Seattle St. Louis St. Louis Tampa Tampa Toronto Toronto Vancouver Vancouver Washington Washington Winnipeg Winnipeg
Obnovit
Zprávy ze dne 24. 4. 2024
20:55
24. 4. 2024
San Jose

San Jose odvolalo kouče Davida Quinna, který tým vedl i během dvojzápasu proti Nashvillu na startu předminulé sezony v Praze.

Zprávy ze dne 24. 4. 2024
9:09
24. 4. 2024
Philadelphia

Ruský brankář Ivan Fedotov se dohodl na dvouleté smlouvě s Philadelphií, za niž odchytal v NHL tři zápasy. Debutu se totiž dočkal až 1. dubna s dvouletým zpožděním, protože musel sloužit během ruské invaze na Ukrajinu v armádě. Po roce bez hokeje se vrátil do CSKA Moskva a na konci března kontrakt v týmu Kontinentální ligy ukončil. Sedmadvacetiletý rodák z finské Lappeenranty si u Flyers přijde celkem na 6,5 milionu dolarů.

Zprávy ze dne 23. 4. 2024
7:09
23. 4. 2024
Buffalo

Staronovým koučem hokejistů Buffala se stal Lindy Ruff, který se do klubu vrací po 11 letech. Jeho angažování oznámil generální manažer Kevyn Adams. Čtyřiašedesátiletý trenér nahradí na střídačce Dona Granata, s kterým se klub rozloučil minulý týden. Kanadský trenér vedl Buffalo už v letech 1997 až 2013 a je posledním koučem, který s ním postoupil do play off NHL. Granatovi se to nepovedlo v posledních čtyřech sezonách. Ruff skončil na začátku března na střídačce New Jersey, kde působil od července 2020.

Zprávy ze dne 19. 4. 2024
10:47
19. 4. 2024
Colorado

Český brankář Pavel Francouz se rozhodl ve 33 letech ukončit kariéru. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2022 s Coloradem v této sezoně ze zdravotních důvodů nechytal. Účastník čtyř světových šampionátů a olympijských her 2018 v Pchjongčchangu, který před devíti lety pomohl Litvínovu k extraligovému titulu, to oznámil na páteční tiskové konferenci v Praze. „Všichni asi tušíme, proč jsme se tady sešli. Je to něco, k čemuž jsem poslední rok směřoval. Je to smutná zpráva. Koukám na to ale tak, že něco nového začíná,“ řekl Francouz. Více čtěte ZDE >>>

Zprávy ze dne 18. 4. 2024
18:11
18. 4. 2024
Pittsburgh

Olympijský šampion a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru Jeff Carter ukončil kariéru. 39letý kanadský útočník Pittsburghu to oznámil po posledním utkání základní části NHL. Penguins, kteří už byli bez šance na play off, prohráli 4:5 s Islanders, Carter se však rozloučil gólem na 4:4. „Bylo to krásné a určitě na to budu vzpomínat. Teď ale ze mě bude táta na plný úvazek, rodina toho pro mě hodně obětovala,“ uvedl. Během 19 sezon v NHL nastupoval také za Columbus, Philadelphii a Los Angeles, se kterým v letech 2012 a 2014 získal Stanley Cup. V základní části odehrál 1321 zápasů s bilancí 442 branek a 409 asistencí, ve 133 duelech play off přidal 47 gólů a 37 přihrávek. V roce 2014 pomohl Kanadě k triumfu na olympiádě v Soči.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud