Zdeněk Janda
Premium
15. března 2024 • 15:45

Kanadský Čech v Pittsburghu: Duda je bláznivý! A reprezentaci by se nebránil

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PITTSBURGHU | Pittsburgh Czechuins. Tak se hlavně v 90. letech dali označit Penguins. Za éry Jaromíra Jágra v něm v jedné sezoně (2000/01) nastoupilo až 11 krajanů. Aktuálně v něm není nikdo. Tedy pardon, jeden tak trochu ano. Nekompromisní obránce John Ludvig, syn někdejšího útočníka Jana, který se narodil v Liberci. „Jsem takový poločech,“ usmíval se kanadský bek po pátečním utkání proti San Jose, v němž pomohl k vítězství 6:3 gólem i asistencí. A byl vyhlášený první hvězdou. V rozhovoru pro web iSport.cz vyprávěl nejenom o povedeném utkání, ale i o českých kořenech.



Není to muž, jenž by se vyžíval v rozhovorech. Nebo ve sbírání bodů. „Moje práce je trochu jiná,“ přiznává 23letý bek, jenž hraje za Penguins první sezonu, ve které stihl 27 utkání s bilancí 4 bodů (2+2). Hned polovičku ukořistil právě v nedávném utkání proti Sharks.

V hledišti seděl i Jaromír Jágr, největší česká ikona v historii Penguins. „Je úžasné, co pro organizaci udělal,“ říká o legendárním útočníkovi, jehož figurky se měly během utkání rozdávat fanouškům. Jenže někdo je ukradl… Ludvig pomohl týmu, aby okradl trápící se Sharks.

Vykládal v angličtině. A když kolem prošel jeden ze spoluhráčů, houknul na něj: „Ty jo, ty máš dneska nějakej dlouhej rozhovor!“ O obránce v říjnu ztratila zájem Florida, dala ho na waiver, odkud si ho stáhl právě Pittsburgh. V jeho dresu teď absolvuje svoji první sezonu v NHL.

Vítězství, vy máte dva body, stal jste se první hvězdou. Celkem dobré, ne?
„Nejsem moc ofenzivní obránce, nesbírám až tolik bodů. Takže jo, bylo to fajn.“

Přerušili jste sérii čtyř porážek. Ale i tak je vaše situace vážná, pořád věříte v postup do play off?
„Prostě dokud je šance, budeme bojovat! Tohle je jasné týmové nastavení. Musíme to brát po malých krocích. A uvidíme, jak to dopadne.“

Penguins byli v minulosti týmem, který byl plný českých hráčů. Víte o tom?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud