24. února 2012 • 10:53

Hokejové Znojmo je v play off EBEL ligy krok od vyřazení

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jen pět dní, co trenér znojemských hokejistů Martin Stloukal po prvním prohraném čtvrtfinále EBEL ligy proti Záhřebu bojovně vyhlásil: „Stav 0:1 na zápasy nic neznamená. Klidně můžeme prohrávat 0:3 a pak to otočit. Máme natrénováno tak, že je utaháme.“ O správnosti svých slov bude mít šanci velmi rychle přesvědčit, protože po třetí prohře v řadě Orli skutečně s Medveščakem prohrávají 0:3 a jsou krok od vyřazení.



Třetí zápas série byl zatím výsledkově nejjednoznačnější, Záhřeb ho doma vyhrál 5:0. Znojmo mělo znovu velmi aktivní úseky hry, ale neporadilo si s výborným brankářem Kristanem. Favorit naopak svoje šance s přehledem dával.

„K proměnění šancí potřebujeme i štěstí. Čekáme, že se k nám taky otočí čelem,“ líčil Stloukal během série. Situace ale zůstala stejná, podobně jako využití přesilovek. Znovu byl lepší Medveščak, využití bylo 2:0.

„Fanoušci chtějí vyhrávat, my taky, ale situace je taková jaká je. Máme mladého gólmana a devět juniorů v sestavě,“ říká kouč.

I kanadský trenér chorvatského mužstva Marty Raymond poukazuje na to, že velký rozdíl mezi oběma mužstvy je ve zkušenostech. A kromě toho, že v Záhřebu je na soupisce řada ostřílených hráčů, má Medveščak taky k dispozici silovější mužstvo. Šestnáct mužů měří 185 cm a víc, hlavní hvězda Joel Prpic má podle některých údajů 198, podle jiných až 202 cm.

„To jsme věděli, že jsou v průměru o deset až patnáct kilogramů těžší, s tím jsme do toho šli,“ říká znojemský trenér.

V důrazu Znojmo horko těžko konkuruje.

„Oni se snaží hrát agresivně, jako ostří borci, ale nejsem si jistý, že to je jejich právě jejich mince. Nemáme hráče, kteří by se nechali vyprovokovat a ujížděly jim nervy. Hraje se play off a tohle se v play off nestane,“ říká o své sestavě Raymond.

Vrásky mu sice dělají častá vyloučení jeho hráčů, ale to nepřičítá vyprovokování. „Dostáváme moc trestů, protože nebruslíme. Lepší je hýbat nohama a vyhnout se faulu,“ nabádá.

Třetí vítězství v řadě považuje za klíčové. Další zápas se hraje v neděli ve Znojmě, kde již může být rozhodnuto. S otáčením stavu 0:3 mají Orli svoje zkušenosti, bohužel ale ne kladné.

Jsou jedním z těch týmů, který náskok 3:0 ztratil, což bylo ještě před postupem do extraligy v baráži proti Opavě. V roce 2006 pak ve čtvrtfinále extraligy dokázali srovnat z 0:3 na 3:3 s Pardubicemi, ale sedmý zápas prohráli.

Vstoupit do diskuse
0