7. září 2012 • 11:57

Pomatenec Ruutu zase řádil, tentokrát v derby poplival soupeře

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hlavě to asi vážně nemá v pořádku. Jarkko Ruutu se zase ukázal. Tenhle pomatenec s bohatým trestním rejstříkem už během kariéry předvedl leccos. Třeba na olympiádě v Turíně 2006 napadl Jaromíra Jágra. Minulou sobotu ve vyostřené řežbě European Trophy mezi rivaly z IFK Helsinky a Jokeritu plivl soupeři krev do obličeje.



Žhavým tématem se ve Finsku stal po derby helsinských rivalů hlavně brutální útok Samira Ben Amora na 39letého veterána Villeho Peltonena, kterého hráč Jokeritu nejprve v nestřežené chvíli skolil a pak bez rukavic několikrát udeřil, když protivník ležel na ledě a nemohl se bránit.

Ostřílený útočník HIFK utrpěl otřes mozku. Ben Amor si za napadení nezahraje pět zápasů, případ vyšetřuje i policie. Spekuluje se, zda jednal svévolně nebo na příkaz trenérů.

VIDEO: Napadení Peltonena a hromadná rvačka.

Po incidentu se strhla rvačka, za kterou dostalo disciplinární trest na jeden zápas celkem šest hráčů z obou mužstev. Nechyběl mezi nimi ani Jarkko Ruutu z Jokeritu, který se pral se Simmem Liivikem. Rvačku jasně vyhrál a při odchodu do kabin svému sokovi údajně ještě plivnul do obličeje.

„Trefil ho krvavou slinou do tváře,“ citovala finská média nejmenovaný zdroj. Ruutu se k případu vyjádřil prostřednictvím tiskového prohlášení, v němž popírá, že by se něčeho takového dopustil. Klub vydal jeho stanovisko ve čtvrtek, tedy pět dní po zápase.

„Taková obvinění odmítám. Je to zbytečné házení špíny. Najdou se teď důležitější věci, třeba že příští týden začíná nejvyšší soutěž,“ uvedl Ruutu v prohlášení. Finská SM-Liiga zahájí sezonu 13.září. Hned v prvním kole se Jokerit a HIFK střetnou znovu.

VIDEO: Bitka Ruutua s Liivikem.

Vstoupit do diskuse
0