3. prosince 2012 • 10:37

Talentovaný hokejista Musil přestoupil. A poslouchá poklony

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Syn slavného otce musí zářit, David Musil to moc dobře ví. Devatenáctiletý hokejový obránce je jednou z největších českých nadějí budoucnosti, oporou reprezentace do dvaceti let. Svůj potenciál potvrzuje v juniorce Edmontonu. „Je skvělý lídr,“ gratuluje si trenér Oil Kings.



Stěhoval se, musel si zvykat na nové pořádky. David Musil svou čtvrtou sezonu u celku Vancouver Giants ve WHL nedokončí, teď už bojuje za juniory Edmontonu. Tedy ve městě, kde by se měl dostat do NHL. Oilers ho draftovali 31. hráče v roce 2011.

Hokej má v rodině, to je jasné. Otec František odehrál v NHL 797 utkání, jeho strýcem je Bobby Holík a dědou hlava hokejového klanu – Jaroslav Holík. To už na sobě musíte makat, abyste se do kroniky rodu zapsal.

David tak činí. „Je jedním z těch dětí, které mají vrozené skvělé vůdčí schopnosti. Každému střídání dává sto procent,“ pochvaloval si Derek Laxdal, kouč Oil Kings. „Na modré čáře odvádí skvělou práci, jde příkladem,“ pokračoval v poklonách.

Musil v minulé sezoně nasbíral v 59 kláních 6 gólů a přidal 21 asistencí. Nyní má v součtu 26 duelů 4 vstřelené branky a devět finálních přihrávek.

„Musel jsem si v Edmontonu zvyknout na trochu jiný typ hokeje. Dříve jsem měl za úkol vzít puk a dostat ho co nejhlouběji do útoku. Tady více přihráváme a bruslíme. Vyhovuje mi to, máme super tým,“ radoval se juniorský reprezentant v listu Edmonton Sun ze změny prostředí.

V hlavě už má ostře sledovaný šampionát do dvaceti let, který na přelomu roku hostí ruská Ufa. A vzhledem k výluce NHL, bude to dokonalá přehlídka světového talentu. Odchovanec Dukly Jihlava bude oporou českého výběru. Navzdory tomu, že se narodil v Kanadě.

„Těším se na kemp, protože tam bude spousta kluků, které dobře znám. Pár z nás už hrálo na šampionátu před rokem, tak máme nějaké zkušenosti,“ kvitoval. Spolu s Radkem Faksou, Dmitrijem Jaškinem či Tomášem Hertlem má být i tady vůdčí postavou.

„Je dobře, že si na mistrovství zahraje trošku pod tlakem. My od něj v play off budeme potřebovat spousty minut na ledě,“ těšilo Laxdala.

Vstoupit do diskuse
0