Květoslav Šimek
12. dubna 2013 • 11:20

Souboj bratrů Musilů ve WHL nebude. Těšil jsem se, lituje děda Holík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohla to být pikantní sourozenecká bitva. David Musil, obránce Edmontonu Oil Kings, proti svému mladšímu bráchovi Adamovi – útočníkovi Red Deer Rebels. V semifinále play off zámořské WHL se ovšem nepotkají. Dvacetiletý David sice s Edmontonem postoupil a stále je ve hře o titul. Jenže útočník Adam, kterému bylo v březnu teprve šestnáct, s Red Deer neuspěl.



„Škoda, těšil jsem se na to,“ pousmál se Jaroslav Holík, děda mladých hokejistů. „Jsou to mí vnukové, samozřejmě je i na dálku sleduju pozorně. Fanda (jejich táta František Musil) mi volá po každém jejich zápase.“

Red Deer Rebels, za které kromě Adama Musila hrají i brankář Patrik Bartošák a útočník Dominik Volek, nestačili ve čtvrtfinále na Calgary Hitmen.

Prohráli 1:4 na zápasy (2:4, 1:2, 2:1p, 2:3 p, 1:5). Gólman Bartošák sice znovu chytal výborně (poslední dvě branky padly do prázdné brány při power play), ale na Calgary to nestačilo.

Hokejový hajzl po dědovi

„Adam se do sestavy Red Deer dostal teprve nedávno, v play off odehrál nějaké tři zápasy, měl jsem z toho radost,“ těší i tak Jaroslava Holíka.

„On je takový hokejový hajzl po mně. David je moc hodnej, ale Adam ne. Ten má pořádné sebevědomí. Nekouká doleva, doprava, neřeší nějakou psychiku. Co to je? Buď to umím, nebo ne. Nic jiného v tom není.“

David Musil je podle svého dědy moc hodný... David Musil je podle svého dědy moc hodný...Foto Jaroslav Legner (Sport)

Právě Calgary teď bude soupeřem dalšího z Musilů. Obránce David, který 9. dubna oslavil dvacáté narozeniny, zatím v play off za Edmonton Oil Kings nasbíral v 9 zápasech 4 body (0+4). Patří k oporám týmu. „Hraje dobře, přestup z Vancouveru do Edmontonu mu taky pomohl,“ míní Holík.

Kromě Davida Musila se v semifinále WHL představí z českých hokejistů ještě obránce Marek Hrbas. Ten hraje za Kamloops Blazers, o postup se utká s Portlandem. Hrbas zatím v play off odehrál 10 zápasů a připsal si 4 body (2+2).

Série Edmontonu s Calgary začíná 18. dubna, Portland s Kamloops začínají o den později.

Vstoupit do diskuse
0