26. března 2015 • 11:51

Syn slavného zpěváka Roda Stewarta bude hrát na hokejovém MS

Autor: Jan Pechánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro české fanoušky nijak zajímavý turnaj. Většina z nich ani netuší, jaké reprezentace na MS 1B-divize vůbec hrají. Šampionát má ale letos přeci jen jednu zvláštnost. Za Velkou Británii totiž nastoupí Liam Stewart. Syn hudební star Roda Stewarta a bývalé modelky Rachel Hunter.



Liam Stewart nepokračoval v kariéře svého otce, jak všichni předpokládali. Hudbu nechal stranou a stanovil si jiný cíl – být dobrým hokejistou. Ve Velké Británii, kde je v popředí všech sportů hlavně fotbal, se mu jeho plán podařil.

Londýnský rodák hraje hokej už čtvrtou sezonu v americké WHL za Spokane Chiefs a nedávno byl dokonce jmenován představiteli klubu nejlepším hráčem roku. V probíhajícím ročníku si zatím v jednasedmdesáti zápasech připsal třiapadesát bodů a v klubové produktivitě drží páté místo. Zastává také funkci asistenta kapitána.

Stewart už za svou zemi hrál na turnaji dvacetiletých. Britové všechny zápasy pod trenérem Petem Russelem vyhráli a postoupili o divizi výše. A úspěšný kouč bude stát na lavičce i při seniorském mistrovství světa, které začíná za měsíc v Holandsku.

„Chci zavést do týmu nový styl a vybral jsem hráče, kteří nám do naší herní filozofie sedí. Máme tu zkušené, i hodně mladé kluky, je to dobře namíchané. Věřím, že jsou to ti správní a že bude vše v pořádku,“ odůvodnil pro Daily Mail Online Russel nominaci, ve které je dohromady šest nováčků, včetně Stewarta.

Británie se ve skupině utká s Chorvatskem, Estonskem, Jižní Koreou, Litvou a domácím Holandskem. Vítěz turnaje si vybojuje právo účasti na MS divize 1A.

Akademie žurnalistiky a nových médiíFoto Akaz

Vstoupit do diskuse
0