29. září 2015 • 12:57

Kokain? V NHL ho je hodně, překvapil švédský bek z Toronta

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tímhle výrokem si možná pořádně zavařil. Švédský prospekt Toronta Viktor Lööv, který má za sebou první rok v zámoří v barvách Marlies z AHL, se pro švédský server LT rozpovídal na trochu kontroverzní téma. "Kokain? V hokejových kruzích je k němu přístup lehký," sdělil a pokračoval i v debatách o alkoholu.



Odchovanec Södertälje patří Maple Leafs od roku 2012, kanadský klub ho tehdy draftoval v 7. kole. Jeho způsob hry se ale v Kanadě líbil, se Švédem brzy podepsali smlouvu a v ročníku 2014/15 už válel na farmě v AHL.

Po jednom roce v dresu Marlies se doma ve Švédsku hodně rozpovídal. "Kokain se v NHL vyskytuje hojně a myslím, že je to podobné i v AHL," řekl pro LT. Své spoluhráče ale samozřejmě hájil, nikoho z Marlies prý v kontaktu s drogami neviděl.

Když měl své výroky později potvrdit, tak ostrý bek klidně i trochu přitvrdil, i když konkrétně se moc vyjadřovat nechtěl. "Děje se to všude. Když máte peníze, ten přístup k podobným věcem je celkem snadný. Ve Švédsku se zase například hodně kouří tráva," popisoval dvaadvacetiletý zadák.

Co ale sám Lööv vidí jako vážnější problém, je alkohol. Ten se prý praktikuje v daleko větším množství. "Neviděl jsem to přímo na vlastní oči, ale jsou hráči, kteří jdou do baru a je úplně jedno kdy. Klidně večer před zápasem," popisoval.

A právě tady by prý měla liga zasáhnout a začít hráče víc kontrolovat. Antidopingové testy probíhají pravidelně, sám Lööv byl v posledním ročníku testován hned několikrát, alkohol je ale podle něj nebezpečný.

"Tohle prostě do sportu nepatří a podle mě to liga vůbec nebere vážně. Přijde mi, jako kdyby se to snažila zamést..."

Vstoupit do diskuse
0