3. června 2019 • 17:45

Krejčík jde ve Finsku za lepším, podepsal v Oulu. Snadná volba, řekl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Jakub Krejčík se stěhuje ve finské lize z Lukko Rauma do Kärpätu Oulu. Sedmadvacetiletý odchovanec pražské Slavie podepsal s úřadujícím vicemistrem roční smlouvu. Uvedly to oficiální internetové stránky Kärpätu.



Krejčík odešel do Finska loni z Komety Brno, s kterou získal dva mistrovské tituly v extralize. Za Raumu v uplynulé sezoně sehrál 62 utkání včetně play off a nasbíral 26 bodů za pět branek a 21 asistencí.

Kärpät hledal náhradu poté, co jeho dva beci zamířili do zámoří. Teemu Kivihalme podepsal smlouvu s Torontem a čerstvý mistr světa z Bratislavy a Košic Jani Hakanpää s Anaheimem. „Potřebovali jsme najít dynamického obránce, který bude hrát hodně minut v důležitých situacích. Jakub hrál za českou reprezentaci na čtyřech mistrovstvích světa,“ řekl klubovému webu sportovní manažer Kärpätu Harri Aho.

„Kärpät je jedním z nejlepších klubů v Evropě a téměř každý rok je ve finále. Proto šlo o snadnou volbu,“ prohlásil Krejčík, který se v Oulu potká se dvěma krajany - útočníky Radkem Koblížkem a Zdeňkem Sedlákem.

Krejčík si vyzkouší další zahraniční angažmá po švédském Örebru, Medveščaku Záhřeb, za který nastupoval v KHL, a Raumě. Bývalý hráč Slavie a Sparty hrál KHL také za Lva Praha. V české reprezentaci má bronzový medailista ze světového šampionátu z roku 2012 na kontě 90 utkání a dvě branky.

Vstoupit do diskuse
0