Pavel Ryšavý
Premium
13. června 2021 • 17:15

Finsko je rampa také do NHL. Makají tady, chci se zlepšit, ví Pytlík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dřete jako koně. O pokynech se nediskutuje, prostě se plní. Hokej je tady hodně rychlý, tvrdý. Říká se, že když se chcete připravit na přechod za moře, Finsko může být nejlepší volbou. V létě do nejvyšší soutěže zamířilo opět pár Čechů. „Mám šanci se posunout a byl bych blázen, kdybych to nezkusil,“ říká jeden z nich, útočník Jaromír Pytlík, který bude hrát za Kalpu Kuopio. Ve čtvrtém kole ho draftovali New Jersey Devils, od nich dostal k finské cestě taky zelenou: dobrá volba.



Kolem dvaceti let pořád nejste na vrcholu, stále existuje poměrně velká šance, že kariéru můžete vystřelit o několik pater nahoru. Smlouva v NHL? Logická meta, tím spíš, když jste prošli draftem. Vybrat si na posun nahoru finskou nejvyšší soutěž dává smysl. Minimálně proto, že na starších českých příkladech vidíte, že funguje jeden mustr: makej, vydrž, když se ti daří, cesta za moře se pootevře.

V minulé sezoně nastupovali ve Finsku brankář Lukáš Dostal nebo obránce Jakub Galvas, oba se v příští sezoně budou bít o místa na soupiskách klubů NHL. A když to není přímo sem? Jakub Krejčík se odrazil ke smlouvě v KHL, to samé Hynek Zohorna, David Tomášek se vrátil do extraligy jako jeden z nejlepších hráčů soutěže. Tak můžete pokračovat dál.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0