6. září 2022 • 13:34

Trenér ženského bronzového nároďáku míří do Univerzitního hokeje

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už 26. září odstartuje nová sezona Univerzitní ligy ledního hokeje a ostravský tým BO Ostrava Vítkovice Steel do ní vstoupí s významnou posilou. Na pozici hlavního trenéra se totiž přesouvá asistent trenérky české ženské hokejové reprezentace a držitel bronzové medaile z dánského mistrovství Jakub Peslar.



Pro hokejové nadšence by jméno Jakub Peslar nemělo být neznámým. Nejen, že si jako hráč zahrál extraligu juniorů, první ligu nebo univerziádu, ale už má na svém kontě také několik významných zářezů v roli trenéra. Stihl působit v extraligových Karlových Varech nebo na pozici asistenta Tomáše Paciny, či Carly MacLeodové u ženského národního týmu.

„Ženský hokej jsem začal vnímat a sledovat kvůli mojí sestře, která je brankářka působící ve Švédsku. Když vyrůstala, tak jsme společně s rodinou sledovali její zápasy. Vždy když je na nějakém šampionátu, tak jsem hrdý. Když jsem se stal skillcoachem, tak jsem měl možnost se s některými hráčkami potkat na ledě, trénovat je a učit je. Ty holky, jak já říkám, jsou jako houba. Ony to všechno nasávají, nasávají ty instrukce a je s nimi mnohem jednodušší spolupráce,“ říká čerstvý držitel bronzové medaile.

Univerzitní hokej si Jakub Peslar vyzkoušel také na vlastní kůži, když si zahrál známé Ostravské derby před vyprodanou halou. Kuriozitou je, že si stihl zahrát za oba vysokoškolské týmy, tedy jak za tým Vysoké Školy Báňské – Technické univerzity Ostrava tak i za tým Ostravské univerzity.

„Od loňského ročníku sleduji dění v univerzitním hokeji o trochu víc a cítím, že univerzitní hokej je na tom podobně jako ten ženský. Není to jednoduché a všechna čest všem, kteří za tím stojí,“ řiká v aktuálním díle ostravského BOdcastu

Letos se však pro Jakuba Peslara role v univerzitním hokeji mění. Kromě toho, že zůstává asistentem trenérky ženského národního týmu, se pro nastávající sezónu stává hlavním trenérem univerzitního týmu BO Ostrava Vítkovice Steel. Týmu, jehož hráči jsou studenti zmiňovaných ostravských univerzit.

„Těším se nepředstavitelně. Prvotní myšlenka vznikla úplnou náhodou u kávy, kde nejdříve s nadsázkou zaznělo ať jdu trénovat BOčko.“

Hlavní trenér není jedinou pozicí, u které došlo k proměně. Kromě Jakuba Peslara si totiž letos svou trenérskou premiéru u celku BO Ostrava Vítkovice Steel odbude zatím stále aktivní hráč Jakub Baca. Do prvního soutěžního utkání vstoupí ostravštví koncem září na ledě aktuálních vicemistrů z Plzně a pro Jakuba Peslara tak odstartuje nová éra jeho trenérské kariéry.

Vstoupit do diskuse
0