8. března 2023 • 18:07

Univerzitnímu týmu ukradli výstroj z „šatny“. Sbírka vrátí hráče do play off

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Univerzity Karlovy poznali, že někdy může ten největší soupeř číhat mimo led. Konkrétně před zápasem play off proti Masarykově univerzitě, když jim neznámý pachatel ukradl výstroj pro pět hráčů z šatny. Tohle hráči, leckdy ještě studenti pražské školy, zjistili těsně před výjezdem ke čtvrtému duelu čtvrtfinále do Brna. Okradení do zápasu nemohli nastoupit a je možné, že ve vyřazovací části už se na led nedostanou. Tým tak spustil na Donio.cz sbírku, která by měla pokrýt škodu 150 tisíc korun. A zdá se, že peníze se sehnat podaří...



Jen si to představte: před veledůležitým zápasem čtvrtfinále play off přijdete do šatny a zjistíte, že v ní něco chybí. Není sice úplně vybílená, ale po bližším ohledání už víte, že chybí dvě brankářské a tři hráčské výstroje. Škoda? Asi 150 tisíc korun a v tu chvíli také ztráta hráčů dvě hodiny před odjezdem do Brna ke čtvrtému utkání série s Masarykovou univerzitou, v níž prohráváte 1:2 na zápasy a jste krok od vyřazení.

Tým se nakonec i bez některých hráčů semknul a první bitvu s hrozbou vyřazení zvládl. Z Brna přivezl výhru 4:1 a tento pátek ho čeká rozhodující pátý souboj v Praze na ZS Hvězda. Kontejner, který sloužil jako úschovna výstrojí a šatna, byl nicméně u tréninkové haly ve Strašnicích. Bohužel se ho však nepodařilo pojistit a pojištění stadionu se na něj nevztahuje.

Tým se však okradeným hokejistům pokouší škodu vynahradit vybráním peněz na Donio.cz. V úterý založil sbírku, v níž se za necelý den téměř podařila vybrat požadovaná částka. Ve středu v podvečer již u ní svítilo více než 140 tisíc.

Velkým přispivatelem se hned první den stala sázková kancelář Tipsport, která poslala 50 tisíc korun a na facebooku i instagramu připojila komentář: „Aby kabina byla zase co nejdříve plná.“ „Vytáhla“ se však i agentura BPA (20 tisíc) či Česká asociace univerzitního sportu (10 tisíc).

Zdá se, že se tak včas povede vybrat dostatek peněž, aby si okradení hokejisté mohli nakoupit novou výstroj a nastoupit do páteční rozhodující bitvy.

Vstoupit do diskuse
0