Miroslav Horák
Premium
30. listopadu 2023 • 15:00

České eso míří na draft NHL! Prý jsem lepší než Pavelec, směje se mladík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úspěšnost zákroků necelých 91 procent? Slušná vizitka. V případě Jakuba Miloty vynikne o to víc, že v 17 letech je mezi o dva až tři roky staršími konkurenty v QMJHL naprostou výjimkou. Že vám to jméno něco říká? Ano, to je ten brankář, který v létě vytáhl osmnáctku téměř až na vrchol Hlinka Gretzky Cupu. Teď se školí v kanadské juniorce v týmu Cape Breton Eagles a jde mu to náramně. Míří vstříc draftu NHL.



V srpnu v Břeclavi Jakub Milota prožíval skvělé i smutné chvíle. Česká osmnáctka na prestižním a skvěle navštěvovaném HGC řádila, skolila Finy, Američany a ve finále dusila Kanadu. Rozhodlo až prodloužení, po němž zámořský tým slavil jako po triumfu na olympiádě. A v krajině vítězů se začíná prosazovat i 17letý ostravský rodák. Skauti klubů NHL jeho jméno umí už i pozpátku. „Draft je jeden z mých sezonních cílů,“ netají v rozhovoru pro iSport.cz gólman ze stáje Unlimited Sports Management Hockey.

Procházíte velkou hokejovou i životní školou?
„Určitě jo. Sportovní stránka je tu na o hodně vyšší úrovni než u nás doma a blíží se výrazně dospělému hokeji. Cítím, že jsem udělal a dělám velký krok kupředu.“

Můžete už nyní říci, že jste o dost lepší gólman než v srpnu v Břeclavi?
„Když jsem tu začínal, šlo na mě poznat, že jsem v zámoří nikdy nehrál. Zvykal jsem si. Teď už se cítím přizpůsobený kanadskému pojetí, což mi do budoucna pomůže. Malé hřiště, hra je rychlejší a střely tvrdší, bližší mužskému hokeji. Každý zdejší hráč má zakončení na takové úrovni, že může perfektně trefit cíl a brankář s tím nic neudělá. Chvíli jsem se s tím srovnával, ale už je to dobré.“

Proti vám nastupují o dva i tři roky starší hráči, což je v tomhle věku obrovský rozdíl. Nebyl jste z toho zprvu nesvůj?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0