Pavel Bárta
26. června 2023 • 19:15

Když Jalonen skončí... Dvacítka hledá kouče: dvě jména. Kdo už dostal laso?

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelé tři týdny uplynuly od chvíle, co hokejový svaz oznámil, že českou dvacítku povede i nadále Radim Rulík. Už pozítří to však může být jinak. Nabídku trénovat juniorskou reprezentaci podle informací Sportu už dostal kouč, který loni trénoval v extralize a dříve působil i jako asistent u reprezentace U18. Ve hře je ale i další varianta s velkým jménem. Druhý oslovený nezávazně mluvil s Aloisem Hadamczikem. Nejprve však záleží, k jakému závěru dospěje reality show kolem Kariho Jalonena. Zda finský kouč bude u národního týmu pokračovat. Do oficiálního verdiktu zbývají dva dny.



Rozpravy kolem výběru reprezentačního trenéra odhalily žalostnou úroveň komunikace hokejového ministerstva. Absurdní divadlo sklouzlo do roviny handrkování a výhrůžek právními kroky. Svaz 8. června potvrdil u juniorské reprezentace Radima Rulíka s pobočníky Jiřím Kalousem a Markem Židlickým. Čtvrtek však rozhodne, co vlastně bude dál.

Různé indicie a vzkazy mezi řádky naznačují, že Kari Jalonen u českého týmu spíš nezůstane. Spekulace, že by se v tom případě mohl coby stínový trenér v záloze zhostit této role Rulík, byla stejným tajemstvím, jako že po sezoně skončil v Pardubicích. Naposledy dovedl dvacítku ke stříbrným medailím a svůj štáb by si ponechal i v případě povýšení k reprezentačnímu áčku. To znamená, že úspěšné trio musí u juniorů nahradit někdo jiný.

Řešení se hledá, což opět nasvědčuje Jalonenovu konci. Prst ukazuje nejčastěji

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud