František Suchan
5. května 2012 • 12:55

Švédský kapitán Alfredsson: S Čechy to bude pořádný fofr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádná bitva. Hned na začátek a to je dobře… Daniel Alfredsson, hvězdný kapitán domácího Švédska, už se těší na dnešní večerní setkání s českou partou. „Čekám opravdu dobré a vyrovnané utkání,“ říká exkluzivně pro iSport tahoun Tre Kronor v sobotu dopoledne.



Ani ve 39 letech neváhal. Sotva jeho Ottawu vyřadili ve Stanley Cupu Rangers, Daniel Alfredsson se sebral a vyrazil domů pomoct národnímu týmu.

Ve Stockholmu se švédský veterán hodlá poprat o svůj první světový titul. Po zahřívačce s Nory teď se vyrazí poprat s Hadamczikovou družinou.

„Je to dobře pro oba týmy, že se hned potkávají. My i Češi jsme hráli v pátek pomalý zápas proti nepříjemnému soupeři, ale tohle už bude o hodně rychlejší, fyzičtější a bude to dobrý test pro oba,“ ví Alfredsson.

Tomáš Plekanec odmítá Juliana JakobsenaFoto Pavel Mazáč (Sport)

Je rád, že hned bude moct porovnat sílu svého výběru s jedním z favoritů. „Přesně tak. Úvodní zápasy totiž nejsou vůbec lehké, zvlášť proti Dánsku a Norsku, které za poslední roky udělaly velký pokrok. S Čechy to pro nás ale zase bude pořádný fofr, oba týmy budou chtít mít dobrý start, získat hru pod svou kontrolu,“ odhaduje olympijský šampion z roku 2006.

Co tuší o svém dnešním protivníkovi, který má stejně jako Tre Kronor řadu posil z NHL? „Češi jsou vždycky dobří v obraně a jejich protiútok je jeden z nejlepších na světě. Musíme hrát nejlíp, jak umíme,“ nepochybuje Alfredsson.

„Měli jsme ráno poradu, prošli jsme si jejich sestavu. Mají hodně šikovných hráčů, jsou rychlí. Mají taky dobrý mix mladých a zkušených hráčů. Řekl bych, že to je na našich mužstvech podobné. Na ten zápas se těším. A snad dorazí mnohem víc lidí,“ zmínil chabé návštěvy úvodního dne šampionátu, které i jeho zklamaly…

Celý rozhovor s Danielem Alfredssonem o jeho českých spoluhráčích z Ottawy nebo vrstevnících Jaromíru Jágrovi a Petru Nedvědovi najdete v pondělním deníku Sport.

Vítězná úleva v podání Tomáše Plekance, Petra Tenkráta a brankáře Jakuba Kováře
Vítězná úleva v podání Tomáše Plekance, Petra Tenkráta a brankáře Jakuba Kováře


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud