25. prosince 2015 • 04:20

Hvězdy MS dvacítek: Američan ve Švýcarsku, finský Malkin i švédský syn

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Američan Auston Matthews hraje ve Švýcarsku, Švédové mají ve svém kádru Williama Nylandera, Finové zase budou spoléhat na Jesse PuljujärvihoAmeričan Auston Matthews hraje ve Švýcarsku, Švédové mají ve svém kádru Williama Nylandera, Finové zase budou spoléhat na Jesse PuljujärvihoFOTO: Koláž iSport.cz

    V sobotu startuje ve Finsku mistrovství světa hokejistů do dvaceti let, do kterého vstoupí bitvou proti Rusku i Češi. Ti by chtěli po 11 letech získat medaili. Proti budou ovšem i největší hvězdy soupeřů. Přinášíme vám pět hokejistů, které stojí za to sledovat!

  • Auston MATTHEWS (USA)

    Auston Matthews už pózuje v dresu Curychu. Auston Matthews už pózuje v dresu Curychu.Foto Profimedia

    18 let, střední útočník SC Curych
    NLA: 22 zápasů, 24 bodů (14+10)

    Kdyby se narodil o dva dny dřív, už by nejspíš hrál NHL, takhle je favoritem příštího draftu. Talent z Arizony překonal v národním juniorském programu rekordy Patricka Kanea, potom to vzal netradičně přes Švýcarsko. Je šikovný, velký a rychlý. Sbíral přes bod na zápas, patří k nejproduktivnějším hráčům Curychu, byť do sezony naskočil později a prodělal zranění zad.

    Program českých hokejistů na MS do dvaceti let Program českých hokejistů na MS do dvaceti letFoto Sport

  • Jesse PULJUJÄRVI (FINSKO)

    17 let, pravé křídlo Kärpät Oulu
    SM-Liiga: 31 zápasů, 12 bodů (5+7)

    Přirovnávají ho k Jevgeniji Malkinovi. V 17 letech hraje významnou roli v jednom z nejlepších fi nských mužstev, nasazují ho do klíčových situací. Očekávejte spoustu gólů, tenhle klenot na to však nebude sám. Podobně si vede Patrick Laine z Tappary Tampere, dva stejně dobré střelce takového kalibru ve Finsku najednou prý ještě neměli. Oba by měli být v Top 5 příštího draftu.

    Finský lídr Jesse Puljujärvi v přípravném zápase s USA Finský lídr Jesse Puljujärvi v přípravném zápase s USAFoto Reuters

  • Haydn FLEURY (Kanada)

    19 let, obránce Red Deer
    WHL: 24 zápasů, 20 bodů (7+13)

    Pohyblivý, chytrý, produktivní, jeden z dvanácti hráčů v kanadské sestavě, draftovaných v prvním kole. Jeho si před rokem vybrala ze sedmé pozice Carolina. V osmnáctce byl vyhlášen nejlepším bekem šampionátu i Hlinkova memoriálu. Před rokem se do sestavy na poslední chvíli nevešel, tentokrát by měl být lídrem impozantní obrany týmu s jediným navrátilcem Joem Hickettsem.

    Joe Hicketts (vpravo) v přípravném zápase proti Švédsku Joe Hicketts (vpravo) v přípravném zápase proti ŠvédskuFoto Reuters

  • Ilja SAMSONOV (RUSKO)

    Brankář Magnitogorsku Ilja Samsonov v akci v KHL Brankář Magnitogorsku Ilja Samsonov v akci v KHLFoto Profimedia.cz

    18 let, brankář Magnitogorsk
    KHL: 14 zápasů, 1,87 gólu/zápas, 92,9 %

    Ruští gólmani dávno nepřipomínají oživlé díry. Nejlepší brankář letošních osmnáctek a první volba Washingtonu v draftu překonává očekávání. Z trojice ruských mladíků v brance je nejmladší, ale právě asi bude jedničkou. V KHL kryl záda zkušenějšímu Košečkinovi, chytal třetinu zápasů, ale vedl si líp než on a patří do nejlepší desítky soutěže v brankovém průměru i úspěšnosti zákroků.

  • William NYLANDER (ŠVÉDSKO)

    19 let, střední útočník Toronto Marlies
    AHL: 27 zápasů, 34 bodů (14+20)

    Na šampionátu zazářil už před rokem, v sedmi zápasech si připsal 10 bodů. Švédové protančili skupinou bez porážky, ale v semifinále padli s Ruskem a bronzovou medaili jim vzali Slováci. Tentokrát syna bývalého hráče NHL Mikaela Nylandera uvolnili z farmy Toronta jako nejproduktivnějšího hráče AHL a s ním i dalšího syna slavného otce, Fina Kasperiho Kapanena.

    William Nylander a David Pastrňák jsou dobří přátelé. William Nylander a David Pastrňák jsou dobří přátelé.Foto Koláž: iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud