27. prosince 2019 • 04:40

Laukovo zranění? Nic jsem neudělal, brání se Rus. Upadl sám, řekl kouč

Autor: adl, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlo o nešťastný moment. Bum! Prásk! A pro největší útočnou hvězdu české dvacítky Jakuba Lauka zřejmě skončil domácí šampionát. Po pouhých šesti sekundách na ledě úvodního utkání proti Rusku (4:3). „Upadl sám, najel do Sokolova. Nic to nebylo. Nečekám, že by následoval nějaký distanc,“ prohlásil po utkání ruský kouč Valerij Bragin, i když čeští fanoušci byli většinou jiného názoru...



Lauko se zranil už po 52 sekundách turnaje. V prvním střídání si po střetu s Jegorem Sokolovem a Dmirtijem Voronkovem poranil koleno a do utkání se již nezapojil. Rozhodčí nechali celou situaci bez trestu.

„Utrpěl zranění v dolní části těla, zřejmě se jedná o koleno, postranní vazy. V pátek podstoupí magnetickou rezonanci, kde uvidíme, v jakém to je rozsahu. Podle prvotních prognóz je možné, že pro Jakuba mistrovství už skončilo,“ řekl po utkání kouč české dvacítky Václav Varaďa.

Český útočník Jakub Lauko ani ne minutu po začátku zápasu s Ruskem odešel s bolavým kolenem do šatny
Český útočník Jakub Lauko ani ne minutu po začátku zápasu s Ruskem odešel s bolavým kolenem do šatny

Sokolov, který Lauka podrazil, ovšem žádnou vinu necítil. „V podstatě jsem nic neudělal. Nechtěl jsem ho zranit. To nemám v úmyslu nikdy. To je prostě hokej. Přeju Laukovi brzké uzdravení a doufám, že bude v pořádku. Kdybych se s ním teď viděl, tak se mu omluvím, ale jak říkám, nebyl v tom žádný úmysl. Jenom smolně upadl,“ citoval Sokolova server championat.com.

Totožně viděl celou situaci i trenér Bragin, který neočekává pro svého hráče dodatečný trest. Zkušený vládce ruské střídačky příliš nelitoval ani porážky 3:4.

„Kluci jsou samozřejmě smutní, ale byl to první zápas, všechno je ještě před námi. Na střely i na šance jsme byli lepší. Za stavu 2:2 jsme měli tři stoprocentní šance, z kterých jsme měli dát gól. Nedali jsme a oni z protiútoku skórovali,“ uvedl.

Pokud Lauko nebude moci v turnaji pokračovat, čeští trenéři dopíší na soupisku dalšího hráče. Aktuálně na ní je 18 hráčů do pole, k dispozici jsou ještě dvě volná místa. Na šanci čekají útočníci Vojtěch Střondala a Karel Plášek. Češi se v sobotu utkají s Německem. „Během pátku budeme vědět a podle toho se zařídíme,“ dodal Varaďa, že ještě počká na Laukovo podrobné vyšetření.

Góly

Domácí: 02:46. Kubíček, 07:41. Myšák, 25:31. Blümel, 37:25. Jeník

Hosté: 10:19. Zamula, 14:32. Podkolzin, 26:16. Zamula

Sestavy

Domácí: Dostál (Pařík) – Klikorka, Zábranský, Kučeřík, Kubíček, Haš, Dajčar – Pekař, Teplý, Jeník – Lauko, Pytlík, Šír – Čajka, Raška, Myšák – Pavel, Šik, Blümel.

Hosté: Askarov (41. Miftachov) – Žuravljov, A. Romanov, Zamula, Malyšev, Galeňuk, Pylenkov – Chovanov, Denisenko, Dorofejev – Voronkov, Sokolov, Alexandrov – Ivan Morozov, Marčenko, Podkolzin – Sorkin, Rtiščev, Grošev.

Rozhodčí

Lawrence (CAN), Macfarlane (USA) – Obwegeser (SUI), Synek (SVK)

Stadion

Ostravar Aréna, Ostrava (kapacita: 10 004 míst)

Návštěva

8693 diváků

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 4 3 0 0 1 17:13 9
2. USA 4 2 1 0 1 17:13 8
3. Rusko 4 2 0 0 2 16:8 6
4. Česko 4 1 0 1 2 12:18 4
5. Německo 4 1 0 0 3 9:19 3

Zraněný Lauko: Bez ortézy bych měl koleno urvané úplně
Video se připravuje ...

Varaďa o zranění Lauka: Je z toho zklamaný. Němci budou houževnatí
Video se připravuje ...

Rusové neměli chladnou hlavu a chtěli se prát, pochvaloval si kapitán Zábranský
Video se připravuje ...

Varaďa po skalpu Ruska na úvod MS: Pro Lauka turnaj asi skončil
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud