Michal Koštuřík
Premium
22. ledna 2020 • 12:30

Sedlák o MS dvacítek: Varaďa mě tahal jen na oko, nominace byla daná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nosí v sobě zklamání i pocit křivdy. Ve Finsku ťuká Zdeněk Sedlák na dveře kabiny slovutného Kärpätu Oulu, jenže pro českou reprezentaci do 20 let dostatečně dobrý nebyl. Z nominace na domácí šampionát trenér Václav Varaďa technického šikulu vyškrtl. „Věděl to dopředu. Mohl mi to říct o týden dřív,“ vrací se k neúčasti na šampionátu v rozhovoru pro iSport Premium.



Je střelec, bodový a rozdílový hráč. Kouči Václavu Varaďovi se však do plánu pro domácí juniorský šampionát nehodil. Ofenzivní posty obsadil jinými, na Zdeňka Sedláka místo nezbylo. Zlínský odchovanec a nejproduktivnější hráč dvacítky v minulé sezoně to nesl těžce.

Následky prý pociťuje v klubu dodnes. „Začínám zase od nuly,“ povzdechne si útočník, jenž z Oulu hostuje v Hermesu Kokkola. Do Finska ho před čtyřmi lety nasměroval otec Zdeněk, bývalý reprezentant.

Předplaťte si iSport Premium! Nyní ZDARMA na první měsíc pro nové uživatele při nákupu v aplikaci iSport.cz. Více ZDE>>>

Co vás na vyřazení z kádru pro šampionát dvacítek nejvíc mrzelo?
„Že jsem tam jel úplně zbytečně. Podle mě bylo dopředu dané, že mě nevezmou. Trenér měl říct hned na začátku, že se mu nehodím do systému. Takhle jsem kolem Vánoc cestoval sem a tam. Víc mi to vzalo, než dalo. Mohl jsem v klidu hrát ve Finsku a jet na Vánoce domů. Teď musím v klubu začínat zase od nuly. Budovat si pozici, vrátit se na přesilovku. Předtím jsem byl zraněný, potom jsem odjel do Česka. Přišel jsem zbytečně o čtyři zápasy.“

Jak vám trenér Varaďa zdůvodnil, že vás do týmu nebere?
„Řekl, že mě tam prostě nevidí. Pak ještě něco k tomu, ale to si nechám pro sebe. Chtěl typově hráče víc do obrany. Tahal mě na soustředění jen na oko.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud