15. srpna 2022 • 09:32

Rulík po historickém kolapsu na MS dvacítek: Nemohlo to dopadnout jinak

Autor: ryp, inf
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím to celkem šlo. Česká dvacítka sebrala na MS bod Finsku, pak víc než 50 zákroky zabránil proti Kanadě dvoucifernému debaklu brankář Tomáš Suchánek. Jenže v posledním zápase základní skupiny vybouchlo s Lotyšskem 2:5. „Máme dva dny na přípravu před čtvrtfinále. Uděláme maximum, abychom na tenhle zápas zapomněli, i když já na něj tedy nikdy nezapomenu,“ byl naštvaný kouč Radim Rulík.



Před zápasem bylo jasné, že čtvrtfinále má Česko jisté. Podle toho taky k utkání nastoupilo. Vlažně, jakoby s myšlenkou, že Lotyšsko složí samo, nasype si pár puků do vlastní brány a hotovo. „My byli laxní, pomalí a nedůrazní. V podstatě jsme nehráli, dvě třetiny tam na naší straně nebyl žádný tým. Nemohlo to vyústit v nic jiného,“ pronesl trenér Radim Rulík pro hokej.cz.

Mladí reprezentanti Slovenska seděli v hledišti s rukama v dlaních. Nechápali, co se děje. Lotyšský úspěch je totiž vystrčil z play off. Výhra nad Českem je i historický moment, Lotyšsko ještě nikdy v základní skupině MS nikoho neporazilo. Dočkalo se až teď.

„Na začátku si z nás všichni dělali legraci a říkali, že máme být rádi, že jsme vůbec tady. Ale my jsme se zapsali do historie. V sobotu jsme měli mítink jen my hráči a všichni jsme mluvili jen o tom, že nad Českem vyhrajeme. Jsme jako jedna velká rodina,“ sypal ze sebe s velkým nadšením kapitán Ralfs Bergmanis, který v utkání zkompletoval hattrick.

Rulíkův tým zapnul až v poslední třetině, kdy vyhrál na střely 17:3. Jenže už bylo pozdě, prohrával 2:4, z díry se nevyhrabal. Bylo znát, že hlavou byl český tým úplně jinde. Jak dokázal čelit individuálně daleko lepším Finům systémem a bojovností, s Lotyškem působil dlouho zhasnutě. „Byl by alibismus říkat něco o únavě. V tomhle věku takoví hráči nemají s únavou problém, navíc ve třetí třetině byli dominantní. To bylo o hlavě. O motivaci a určité hrdosti, se kterou jsme nehráli,“ přidal ještě Rulík.

Tím pádem si Česko vysloužilo do čtvrtfinále Spojené Státy, vítěze druhé skupiny.

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud