Pavel Ryšavý
Premium
5. ledna 2023 • 12:00

Poklad finalistů MS. Z Šalého roste hvězda, klíčová volba: Kometa, nebo...

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Eduard Šalé je český poklad, talent pro první kolo draftu NHL. Šikovný borec, který před sebou má velkou kariéru. Blíží se rozhodnutí, jakou zvolí cestu. Zlepší se v Kometě, která má sto a jeden problémů sama se sebou? Nebo pro jeho kariéru a tím pádem i celý český hokej bude lepší, když se po MS do 20 let domů nevrátí? Ve středečním semifinále proti Švédsku znovu nastoupil v prvním útoku a byl u senzačního obratu a výhry v prodloužení.



Pokud nemá hokejista před obličejem kryt proto, že se mu přes zuby prohnal puk, zbystříte. Hráč s košíkem je vždycky událost. Kolem se pohybují starší borci a on má dostatek talentu, aby jim před osmnáctými narozeninami konkuroval taky.

Nemá cenu srovnávat Eduarda Šalého s Connorem Bedardem, Kanaďan není člověk, spíš mimozemšťan. Ale mezi obyčejnými lidmi? Odchovanec Komety se pohybuje mezi deseti nejtalentovanějšími hráči ročníku 2005 na celém světě. Proto by i měl jít hodně vysoko během draftu NHL.

Na MS do 20 let přitahuje pozornost. Když proti Německu začal na lavičce, i server nhl.com řešil větu kouče Radima Rulíka.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud