3. května 2013 • 11:15

Češi mají podle organizátorů čtvrtý nejsilnější tým. Sport ale tipuje stříbro!

Autor: tbl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKO - BĚLORUSKO 16:15 ONLINE | Hokejové mistrovství světa začíná, českou reprezentaci čeká už dnes od 16:15 první zápas proti Bělorusku. Podaří se týmu trenéra Hadamczika získat na šampionátu znovu medaili? Organizátoři považují Česko za čtvrté nejsilnější mužstvo turnaje, deník Sport však tipuje, že reprezentace ze Švédska přiveze dokonce stříbro.



Na 4. místě se Česko umístilo v žebříčku síly jednotlivých mužstev, který se pravidelně objevuje na webových stránkách Mezinárodní hokejové federace.

Za nejlepší považuje iihf.com tým Ruska, který bude na šampionátu obhajovat zlatou medaili. Na druhou příčku staví organizátoři mužstvo Kanady, které ze zámoří přiletělo nabité mladými ofenzivními hvězdami. V žebříčku pak Čechy předstihlo ještě domácí Švédsko.


Až za Českem se v hodnocení umístili loni stříbrní Slováci, Finové i mužstvo USA. Web iihf.com žebříček síly jednotlivých mužstev pravidelně aktualizuje po celou dobu konání šampionátu. V dalších dnech se tak pozice všech týmů může měnit v závislosti na předvedné hře i dosažených výsledcích.

Deník Sport věští české reprezentaci stříbroFoto Sport
Deník Sport před startem MS předpovídá, že Češi organizátory překvapí a vybojují stříbrné medaile. V základní skupině nejdříve reprezentace obsadí druhou příčku za Kanadou, ve čtvrtfinále pak vyřadí Švédy, v semifinále skolí Rusko 2:1 a teprve v boji o zlato podlehne Kanadě.

Pokud sázkaři v minulém a předminulém roce dali na prognózu Sportu, vydělali na tom. Jak před šampionátem v Bratislavě 2011, tak před loňským turnajem ve Skandinávii předpověděla redakce Sportu reprezentaci bronzovou medaili. A v obou případech byla přesně taková i realita na ledě.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 5. • 16:15
Česká republika
Česká republika
2:0
ONLINE
3. května
16:15
Bělorusko
Bělorusko
Góly

Domácí: 11:03. Voráček, 49:57. Vrbata

Hosté:

Sestavy

Domácí: Salák (Francouz) – Michálek, Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák – Fleischmann, Vrbata, Hanzal – Tlustý, Hudler, Voráček – Tenkrát, Vrána, Hertl – Hubáček, Novotný, Irgl – Kovář.

Hosté: Belinskij (Milchakov) – Kaznaděj, Černook, Filičkin, Graborenko, Šinkevič, Maslenikov, Goroško – Kulakov, Meleško, Kitarov – Solomonov, Kolcov, Kovyršin – Ugarov, Jefimenko, Stas – Andrjušenko, Demkov, Stefanovič – Kisly.

Rozhodčí

Kaval (USA), Piechaczek (GER) – Schrader (GER), Woodworth (USA)

Stadion

<b>Hala Globen, Stockholm</b> - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší svého druhu, jedná se o nejrozsáhlejší stavbu ve tvaru koule. Globen má kapacitu 13 850 diváků pro lední hokej a rovnou 16 000 pro koncerty a různé kulturní akce. Základní kamen haly byl položen v roce 1986 a otevřena byla v roce 1989.

Návštěva

5 127 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud