Zdeněk Janda
12. května 2013 • 13:30

Hertl se setkal se Zábrodským: Snad mi to přinese štěstí, přál si

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Jednomu bylo devadesát let. Druhému devatenáct. On uctívaná legenda, ten druhý mladík s velkou budoucností. Vladimíru Zábrodskému včera předával dárek k devadesátinám Tomáš Hertl, talentovaný útočník národního týmu.



Právě on nosí dres s tímto číslem, proto byl úlohou poblahopřát za reprezentaci poctěn právě on. „Moc jsem si toho vážil,“ přiznal Hertl, jenž je o 71 let mladší...

Setkání generací. A to doslova. Na jedné straně někdejší legendární útočník, dvojnásobný mistr světa z let 1947 a 1949 a nejlepší střelec v historii československé reprezentace (jen na šampionátech odehrál 93 utkání a nasázel v nich neuvěřitelných 158 gólů!). A vedle něj mladíček, o němž leckdo mluví jako o novém Jágrovi.

Právě Zábrodský a Hertl se setkali včera ve Stockholmu v hotelu, v němž bydlí čeští hokejisté. Někdejší kanonýr dostal dort a dres s číslem 90. „Moc mě mile překvapilo, že mi tady zástupci českého hokeje dali tento dárek,“ říkal Zábrodský, jenž na svůj věk působí ještě mimořádně vitálně.

„To je opravdu neuvěřitelné, v jaké se udržuje kondici,“ všiml si i Hertl. Ten zatím na mistrovství na svou premiérovou trefu čeká. „Přeju mu, aby ty góly začal dávat. A jaký je recept? Zkoušet to a zkoušet,“ pousmál se stříbrný medailista ze ZOH v roce 1948.

Vladimír Zábrodský se zdraví s Tomášem Hertlem
Vladimír Zábrodský se zdraví s Tomášem Hertlem

Hertl věří, že mu právě setkání s legendou pomůže. „Doufám, že mi to přinese štěstí, když jsem mu mohl podat ruku. A bylo by krásný, kdybych hned proti Kanadě dal nějaký gól,“ uvedl nejmladší člen českého týmu.

A v čem tkví recept na to, že i ve svém věku vypadá Zábrodský tak skvěle? „Snažím se každé ráno dostat tak nějak do pohybu. Ale nic zvláštního na to neexistuje. Žádný recept. Hlavní je, že mám dosti obsáhlou rodinu, ve které to klape. A to je jedna z nejdůležitějších věcí. Je klid... Jinak piju pivo, víno, piju rád koňak i whisky. Ale nechci to přehánět, vždycky jenom trochu,“ povídala legenda.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud