13. května 2013 • 17:21

Pomoc Česku neřešili. Švýcarští hokejisté mysleli na pomstu Norsku

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná pomoc českým hokejistům, mnohem víc odplata za předchozí porážky. Přesně tak vnímali švýcarští hráči svůj vítězný zápas proti Norsku, kterým zachránili naděje Hadamczikova týmu na postup do čtvrtfinále mistrovství světa.



Mohli v hlavách začít kalkulovat, nechat se porazit a odstavit jednoho z tradičních účastníků vyřazovacích bojů na šampionátu. Místo toho však Švýcarsko při nedělním vítězství nad Norskem 3:1 potvrdilo pověst jediného zatím neporaženého týmu na šampionátu. A zamotalo boj o poslední postupové místo ve skupině A, který definitivně rozhodne až úterní zápas Čechů s Nory.

„Bylo pro nás velmi důležité tento zápas vyhrát,“ řekl kapitán Mathias Seger na stránkách turnaje. Na šampionátech v letech 2010 a 2011 skončily zápasy včerejších soupeřů norským vítězstvím 3:2. „Několikrát nás o čtvrtfinále v minulosti připravili,“ připomněl Seger, který je už na svém patnáctém MS. Letos se karty obrátily a Norové zůstávají dál v nejistotě.

To Švýcaři jsou v mnohem lepším postavení - dostihy o první místo ve skupině stále překvapivě vyvíjejí v jejich prospěch. Oproti druhé Kanadě má nečekaný lídr skupiny jednobodový náskok a před sebou už jen zápas s letos nevýrazným Běloruskem. Kanada musí porazit poslední Slovinsko a čekat na zaváhání svého rivala. Jenže toho se při současné švýcarské formě dočká jen těžko.

Švýcar Walker takhle drsně poslal k ledu Tollefsena
Švýcar Walker takhle drsně poslal k ledu Tollefsena

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud