18. května 2014 • 22:00

Hrozba pro Rusko, zranil se Ovečkin! Ale jsem OK, hlásí na twitteru

Autor: tej, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ruska sice porazili na mistrovství světa v Minsku Německo 3:0, důvod k oslavám ale tak velký nebyl. Během třetí třetiny se jim totiž zranil hvězdný útočník Washingtonu Capitals Alexandr Ovečkin a po srážce s německým hokejistou musel odjet do nemocnice.



Trenér Oleg Znarok měl ještě před utkáním dobrou náladu. Věděl, že skvěle složený tým totiž přiletí doplnit ještě Jevgenij Malkin z Pittsbrughu. Jenže po utkání s Německem bylo všechno jinak. V padesáté minutě se totiž ruský kapitán Alexandr Ovečkin srazil kolenem s Markusem Kinkem a po čistém zákroku musel odbelhat do kabiny. Odtud jeho cesta vedla přímo do nemocnice na vyšetření.

Ruskému týmu se okamžitě vůbec nelíbilo, že německý útočník nebyl ani vyloučen. "Šlo o jasný zákrok proti pravidlům, který rozhodčí v klidu sledovali z několika metrů a neudělili ani menší trest. Samozřejmě po utkání se kvůli tomu na IIHF obrátil generální manažer reprezentace Andrej Safronov," stojí v prohlášení federace k zápasu, který rozhodovali i čeští sudí Vladimír Šindler a Vít Lederer.

O zdravotní stav hvězdy se okamžitě začal zajímat i jeho klub Washington Capitals, ruský trenér však nechtěl jeho zranění specifikovat. Po utkání chtěli novináři vyzpovídat aspoň Kinka, ten se prý však nechtěl k ničemu vyjadřovat.

VIDEO: Takhle se Ovečkin zranil

Že nešlo o žádný úmysl ujišťoval až německý trenér Pat Cortina. "Takoví moji hráči nejsou a ani tak hrát nechtějí, to není našemu týmu vlastní. Byl to nešťastný okamžik a všichni věříme, že bude v pořádku. Je to skvělý hráč a takové hokej potřebuje. Snad ho uvidíme brzy zpátky na ledě."

Zpočátku se mluvilo o tom, že Ovečkinovo zranění nevypadá vůbec dobře, nejnovější informace jsou však o něco optimističtější. Podle ruského novináře Slava Malamuda chodil hvězdný útočník po nemocnici bez berlí. Sám kapitán pak na twitter umístil fotografii se vztyčeným palcem a vzkazem: "Vše ok!"

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 5. • 19:45
Rusko
Rusko
3:0
ONLINE
18. května
19:45
Německo
Německo
Góly

Domácí: 43:58. Šipačov, 50:10. Širokov, 59:15. Tichonov

Hosté:

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Bobrovskij) – Denisov, Čudinov, Medveděv, Kutuzov, Jakovlev, Bělov – Plotnikov, Tichonov, Ovečkin (C) – Kuljomin, Anisimov, Širokov – Zaripov, Kalinin, Šipačov – Kuzněcov, Burmistrov, Dadonov

Hosté: Grubauer (Birken) – Reul, Braun, Kohl, Hördler (C), Krüger, Akdag, Müller – Mauer, Barta, Ehliz – Oppenheimer, Hospelt, Noebels – Kink, Seidenberg, Draisaitl – Pietta, Plachta, Weiss – Rieder

Rozhodčí

Dremejl (SLO), Šindler (CZE) – Lederer (CZE), Leermakers

Stadion

Minsk-Arena

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud