2. května 2015 • 13:48

Hertl rozjásal arénu: Miluju střílet góly. Vždycky se hodně raduji

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po jeho gólu O2 arena explodovala nadšením. Tomáš Hertl v pátečním úvodním utkání domácího mistrovství světa vstřelil kontaktní branku na 2:3, Švédové pak ale znovu odskočili. České reprezentaci se povedl obrat ve třetí třetině, jenže ho neubránil a prohrál 5:6 po nájezdech. V sobotu (20:15) ji čeká Lotyšsko. „Lotyši budou nepříjemným soupeřem. Vypadá to jako lehký soupeř, ale tak to nebude. Ale tři body potřebujeme,“ hlásil Hertl.



Český tým proti Švédsku dokázal ve třetí třetině téměř nemožné. Během necelých šesti minut vstřelil tři branky a otočil skóre z 2:4 na 5:4. Švédové při závěrečné hře šesti proti čtyřem ale dokázali vyrovnat. „Bylo úžasné, jak jsme ukázali sílu, dokázali se vrátit do utkání a otočit ho. Je však škoda, že jsme to neudrželi, ale máme alespoň bod a musíme se připravit na další zápas,“ hodnotil Hertl.

Reprezentaci srazily hlavně individuální chyby v defenzivě. Po nich už v 8. minutě prohrával 0:2. „Možná na nás dolehla nervozita. Trošku jsme zaspali a napadalo nám to tam. Oklepali jsme se, dali jsme pět gólů ale i pět dostali, to není příznivé, Švédové měli dost brejků a toho se musíme vyvarovat,“ zdůraznil útočník San Jose.

Jandač s Procházkou o Hertlovi: Před bránou bude hodně nepříjemný
Video se připravuje ...

„V obraně musíme pomáhat i my útočníci, protože pět gólů je hodně, to by se tam Saša Salák mohl zbláznit. Byla tam samá přečíslení, což nemůže chytat. Musíme začít hlavně z obrany,“ dodal Hertl.

Naopak se celkem dařily početní výhody, ve kterých český tým dal dva góly, z čehož jeden i Hertl. „Přesilovky fungovaly dobře, za to můžeme být i rádi, i Švédi však nějaké proměnili, to zase pro nás není moc dobré. Zápas měl hodně i kladů i naopak záporů.“

Svůj gól slavil pro něj typicky – velkolepými gesty. „Vždycky se raduji, miluji vstřelit gól. Snažím se motat před bránou. Viděl jsem tam malinkou škvírku, tak jsem to tam napálil a naštěstí to tam prošlo. Jsem za gól hrozně rád, radost by ale byla větší, kdybychom vyhráli,“ uznal.

Branka ho povzbudila, i tak byl k sobě kritický. „Po gólu se člověk vždycky cítí lépe, ale byly tam i chyby,“ upozornil.

Dalším pozitivem je, že si pět gólů rozložily všechny čtyři formace. „Je dobře, že se prosazovaly všechny čtyři lajny, když tým spoléhá jen na dva hráče, je to hrozně těžké,“ přiznal Hertl.

Procházka o Hertlově gólu na 2:3: Má za něj jedničku
Video se připravuje ...

Hašek po zápase se Švédy: Trenérům musely vstávat vlasy hrůzou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud