2. května 2015 • 14:00

ZNÁMKOVÁNÍ po Švédsku: Chyby v obraně i fantastický Simon

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté zažili hodně rozporuplný vstup do domácího světového šampionátu. V duelu se Švédskem (5:6 po nájezdech) se párkrát nadechli k náporu, aby hned udělali hroznou hrubku v obraně. Nakonec ale předvedli i parádní obrat, i když opět nedotažený do konce, kterému velely především mladé pušky Tomáš Hertl a Dominik Simon. Projděte si známky jednotlivých hráčů (jednička je nejhorší, desítka nejlepší).



BRANKÁŘ

Alexander Salák 5

Než si sáhnul na puk, měl za zády dva kousky. Postupně šel nahoru a na samém konci třetí třetiny a v prodloužení už chytil i něco navíc.

Jandač: Salák pro mě jasná jednička nebyl, určitě neodchytá všechno
Video se připravuje ...

OBRÁNCI

Jan Hejda 7

Ukázal, v čem vyniká. Silná poziční hra a důraz před brankou nepouštěly Švédy do šancí, u prvního gólu hasil, co mohl. A pak pomohl i vpředu.

Ondřej Němec 6

Před prvním gólem už měl namířeno na střídačku, udělal to, co mu velel instinkt – nehrál puk a zdrhal. Jinak v defenzivě držel, jak je jeho zvykem.

Jan Kolář 6

Co do důrazu směrem vzad mu není co vytknout, lepší by ale mohl být v rozehrávce. Ne vždycky dá puk tak, jak útočníci potřebují.

Jakub Nakládal 7

Povedený zápas. Nebýt lehké Jágrovy teče, nádherná pecka před první českou trefou by patřila jen jemu. Gól ho nabudil, uměl přitvrdit.

Jakub Krejčík 4

Jeho lehkovážná rozehrávka vedla ke třetímu gólu, při němž pak neubránil zakončujícího Raska. Chyboval i u čtvrtého zásahu.

Petr Čáslava 7

Klidná jistota. Ani o něm na ledě nevíte a všimnete si ho jen tehdy, když se o něj rozbije soupeřova akce. U čtvrtého gólu nemohl bránit líp.

Michal Jordán 5

Dokáže dostat puk na branku, z jeho strany ale šel druhý švédský gól při přesilovce a i když toho moc nezmohl, byl na ledě i u třetího.

Hašek po zápase se Švédy: Trenérům musely vstávat vlasy hrůzou
Video se připravuje ...

ÚTOČNÍCI

Vladimír Sobotka 6

Hrabal, ke gólu z úniku v první třetině mu chyběly centimetry. Když je na ledě, víte, že nehrozí nebezpečné útoky protivníka. Hraje do těla.

Martin Erat 4

Špatnou rozehrávkou pomohl Švédům do vedení. Snažil se chybu odbojovat, ale fauloval, z čehož vyplynul druhý zásah. Umí hrát líp.

Jakub Voráček 7

Vyzařuje z něj chuť něco vymyslet i klid, plynoucí z víry ve vlastní schopnosti. Taky chyboval, ale pak ta libová nahrávka na Červenku ? Wow.

Jakub Klepiš 6

Ukázal se jako tahoun, ne jen pouhý hračička s pukem. Spoustu toho po rozích vybojoval, obětavě padl do rány, střílel, když mohl.

Jan Kovář 5

Některé jeho nápady a pasy v přesilovkách měly grády, s jinými už to tak slavné nebylo. Při hře pět na pět nebyl tolik vidět.

Jaromír Jágr 7

Ani ne tak za gól, který jen lehce tečoval, si vysloužil potlesk za způsob, jakým ukazoval Čechům cestu k brance.

Ti, kteří nesehnali lístek, mohou fandit ve fanzóně
Video se připravuje ...

Roman Červenka 7

Nádherný gól, kterým srovnal na 4:4, smazal z jeho strany nevýrazný rozjezd zápasu. V proházených lajnách chytil šťávu.

Jiří Novotný 6

Coby defenzivní specialista by si neměl nechat vyjet hráče z rohu jako při třetím švédském zásahu. Všechno ale smazal tradiční bojovností.

Tomáš Hertl 7

Vynikal silou u mantinelu, gól v přesilovce dotlačil způsobem, k nemuž ho předurčuje jeho postava. Na ledě byl znát, šlapal.

Martin Zaťovič 7

Ukázal, proč je v týmu. S pukem jde rovnou dopředu, umí otravovat protihráčům hru. Bruslí, napadá, je na ledě vidět a pak dá ještě takový gól…

Petr Koukal 6

Škoda vyloučení, které vedlo ke švédskému vyrovnání. Jinak se totiž v oslabení přetrhnul a sám vybojoval švédské fauly.

Dominik Simon 8

Famózní. Tohle ve dvaceti letech? Na začátku mu pár kliček nevyšlo, ale to ho neodradilo od dalších sebevědomých pokusů. Skvěle bruslí, na puku je silný.

Jandač: Simon dobře bruslí, na mezinárodní scénu má parametry
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud